Изявите на крилото на Лудогорец Джоди Лукоки срещу Еспаньол утре ще бъдат наблюдавани под лупа от скаути на няколко европейски клуба.
 
Двубоят от четвъртия кръг в група Н на Лига Европа е от 22:00 часа на стадион "Корнея ел Прат" в Барселона и ще бъде предаван пряко по БНТ 1. Преди него орлите са на второ място с 6 точки, като отстъпват с една на каталунците.
 
Със силните си изяви за разградчани Лукоки е успял да привлече интереса на няколко клуба от Белгия и Германия, пише "Тема спорт". Сред тях е Андерлехт, който към момента не се справя много добре в местното първенство и заема 11-а позиция.
 
Ситуацията следи и Гент. С този клуб Лудогорец вече е правил бизнес - през лятото на 2018 година му продаде украинския централен защитник Игор Пластун, който в момента е несменяем титуляр. Орлите имат сделки и в Германия - преди време пратиха в Шалке бразилеца Кайсара, а след това трансферираха крилото Мисиджан в Нюрнберг.

26-годишният Лукоки има 2 гола в 9 шампионатни мача този сезон. В евротурнирите Джоди бе на терена в 8 срещи, в които се разписа 4 пъти. В края на летния трансферен прозорец крилото бе пред трансфер в Турция. Сделката обаче се разсъхна в последния момент и той остана при разградчани.

В клуба едва ли съжаляват за това, тъй като фланговият нападател навлезе в добра форма и в момента е титуляр при Станислав Генчев. В началото на кампанията вече бившият треньор на орлите Стойчо Стоев предпочиташе новопривлечените Мавис Чибота и Жоржиньо.