Шампионът Лудогорец ще се опита да привлече нов централен нападател до затварянето на трансферния прозорец. Разградчани са се насочили към няколко варианта и преговорите вече са в ход. Новият треньор Павел Върба каза при завръщането от лагера в Турция, че иска нов футболист, но без да уточни за кой пост.

Според “Тема Спорт” това ще е централен нападател, като целта на чеха е да засили конкуренцията на Клаудиу Кешеру и Якуб Швиерчок. Треньорът не е останал доволен от многото пропуски по време на контролите. В допълнение договорът на Кешеру изтича през лятото и на този етап не е подновен, а и годините на румънеца напредват и той вече е на 33. При евентуално напускане на Кешеру ще се отвори сериозна пробойна в атаката, тъй като той е водещ реализатор на отбора.

От идването си през 2015 година той е реализирал 116 гола, а през настоящата кампания отново е голмайстор на разградчани.

От своя страна Швиерчок е колеблив в изявите си, особено в ключови двубои. До този момент на “Хювефарма Арена” беше привлечен само един нов футболист. Това е бразилският халф Каули, който идва от участника в Бундеслигата Падерборн.