Халфът на Лудогорец Абел Анисе поведе истински бунт в родния си Мадагаскар. 30-годишният футболист на българския шампион е капитан на националния си отбор и оглави недоволството на тима срещу решение на футболната федерация в страната, пише Блиц.

Анисе и останалите мадагарски национали са скандализирани от избора на доставчик на екипировка. Досегашният договор с компанията „Garman“, която обличаше отбора по време на Купата на Африканските нации през 2019 година, изтече и няма да бъде продължен.

Доставчикът на екипи ще бъде заменен от световнонеизвестната местна фирма „Le Cercle by Ted“. Нейната оферта е била предпочетена в конкуренцията на италианските компании „Macron“ и „Errea“, както и пред колумбийската „Saeta”.

“Играчите от националния отбор сме изненадани от избора на този неизвестен производител на спортна екипировка. Имаме съмнения относно всички точки, по които е била предпочетена неговата оферта, започвайки от качеството на стоките“, обяви Анисе пред мадагаскарските медии, учудвайки се, че не са били отправени покани за участие към най-големите производители на спортна екипировка като „Adidas“, „Puma“ и „Nike“.