Вратарят на „Лудогорец“ и националния отбор Пламен Илиев ще е извън терените около половин година, научи „България днес“.

Стражът претърпя операция на ахилеса преди няколко дни. Той получи травмата по време на бегово упражнение, което изпълняваше в домашни условия заради карантината. След консултация с клубния лекар Валентин Великов стана ясно, че хирургическата интервенция е задължителна.

Пацо Тиъра бе опериран от д-р Антони Георгиев. Илиев вече е изписан и започва процедури по възстановяването си, като има изготвена програма. То няма да е никак кратко. Очаква се вратарят да е готов за игра в началото на октомври. Така той ще пропусне края на настоящия сезон, след като бъде подновен, а също и началото на следващия.

В момента Пламен се придвижва с помощта на патерици. При това положение незаменим на вратата на шампионите става Владислав Стоянов. Завърналият се след дълго отсъствие заради тежки травми страж се явява без алтернатива. Бразилецът Ренан дос Сантос отказа да продължи договора си с клуба и ще си тръгне след края на сезона.

От началото на пролетния дял на Първа лига той въобще не е влизал в игра. Не е изключено треньорът Павел Върба да поиска подсилване с нов вратар за следващия сезон. Той ще трябва да се конкурира със Стоянов за титулярния пост до възстановяването на Илиев.

Чужденците в „Лудогорец“, които се прибраха по родните си места, ще започнат да се завръщат в България в следващите дни. След това те изкарат 14-дневна карантина. Целта е да са на линия за подновяването на тренировките след отпадането на извънредното положение. Засега то е до 13 май. Докато са в изолация те ще се подготвят по специална програма. Карантината няма да важи за Ренан, Абел Анисе и Мавис Чибота. Тримата предпочетоха да останат в България и да изчакат тук завръщането към тренировки и мачове.