Арсенал – Саутхемптън, мач от 4-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс“, 17,00 маса, съдия Робърт Медли

Групата на Арсенал: Чех, Оспина; Дебюши, Бейерин, Холдинг, Кошчелни, Мустафи, Гибс, Монреал, Коклен, Елнени, Джака, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Йозил, Санчес, Уолкот, Лукас, Чуба Акпом, Жиру

Контузени: Айоби, Рамзи, Габриел, Мертезакер, Дженкинсън, Уелбек

Групата на Саутхемптън: Форстър, Маккарти; Мартина, Ван Дайк, Фонте, Йошида, Седрик, Бъртранд, Таргът, Класи, Дейвис, Уорд-Праус, Ромеу, Тадич, Редмънд, Хуанми, Лонг, Остин

Контузени: Буфал, Пие
Под въпрос Бъртранд

Прогноза

След първата си победа за сезона и подсилването на отбора в края на август, Арсенал ще излезе уверен за второто си домакинство за сезона срещу Саутхемптън. 

Арсен Венгер се надява феновете да са останали доволни от действията му трансферния пазар и новите попълнения Шкодран Мустафи и Лукас Перес са на линия да дебютират, макар че може да започнат и на пейката. 

Състоянието на Алексис Санчес след дългото пътуване от Южна Америка със сигурност ще бъде проверено, но чилиецът най-вероятно ще стартира. Възможно е обаче да бъде на крилото, ако Оливие Жиру започне на върха на нападението. 

Гостите от южния бряг идват без победа след първите си 3 мача, като в два от тях завършиха наравно. Освен това още поне месец ще бъдат без рекордната си покупка Софиан Буфал, който се възстановява от контузия. 

Големият проблем пред Саутхемптън остава защитата, след като тимът вече в 15 поредни мача не е запазвал суха мрежа. Като добавим и това, че Светците не са печелили в Северен Лондон от 1987-а година или в 21 поредни мача, феновете им едва ли са особено спокойни. 

Ясно е, че и двата отбора все още навлизат във форма, но все пак домакинството би трябвало да постави Арсенал в по-добра позиция. Саутхемптън е опасен на контраатака, а е ясно, че отбраната не е най-силното звено в тима на лондончани, които все пак би трябвало да спечелят и да продължат да гледат към челните позиции. 

Резултат: Арсенал – Саутхемптън    3:1