Франция - Аржентина, среща от 1/8-финалите на Световното първенство в Русия, стадион "Казан Арена", 17:00 часа. На живо в Gol.bg

Вероятните състави на двата отбора: 

ФРАНЦИЯ: Лорис, Сидибе, Умтити, Варан, Ернандес, Погба, Канте, Мбапе, Гризман, Матюиди и Жиру

АРЖЕНТИНА: Армани, Меркадо, Отаменди, Рохо, Таляфико, Перес, Масчерано, Банега, Ди Мария, Меси и Игуаин

Прогноза на Gol.bg:
Франция и Аржентина се изправят един срещу друг в много оспорван двубой от 1/8-финалите на Мондиала, като залогът от този мач определено е доста голям. 

Аут за "петлите" е Менди, който страда от контузия докато в състава на "гаучосите" няма нови притеснения около контузени и наказани футболисти и Хорхе Сампаоли ще може да разчита на абсолютно всички свои играчи за днешния мач.

Двете страни се изправят една срещу друга за 12-и път, като до момента латиносите имат предимство със шест победи срещу французите, които са постигнали едва три успеха над този противник. Освен това има и три регистрирани равенства в мачовете между двете страни.

Аржентина обаче спечели и двете си срещи за Мондиал с този противник - с 1:0 през 1930 година и с 2:1 през 1978 година. И в двата случая аржентинците достигнаха до финал на турнира, като го загубиха в първия път, а във втория го спечелиха. 

Интересно е да се отбележи, че аржентинците са последният отбор от Южна Америка, който е побеждавал "петлите" на световни финали, като това се случи именно през 1978 година, а оттогава страната не е губила от латиноси. 

Като цяло може да се каже, че силите в днешния мач са до голяма степен изравнени.

Нито единият отбор, нито другият, успя да покаже пълния си потенциал на този Мондиал.

Нашата прогноза е успех с 1:0 за Аржентина.

Прогноза: Франция - Аржентина 0:1