Славия - Хайдук Сплит, реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, стадион: "Васил Левски", начало: 19:00 часа.

Групата на Славия: Антонис Стериакис, Георги Петков, Емануеле Джерия, Андреа Христов, Милен Гамаков, Димитър Буров, Димитър Велковски, Неманя Иванов, Александър Станисавлевич, Емил Мартинов, Владислав Узунов, Галин Иванов, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Филип Кръстев, Кристиян Пешов, Момчил Цветанов, Янис Карабельов, Цветелин Чунчуков, Милчо Ангелов

Прогноза на Gol.bg:

Славия не спира да ни изненадва с добрия футбол, които практикува през този месец. След заслуженото отстраняване на Илвес, последваха два добри мача на родна сцена. Първо бе записано равенство 1:1 с Берое, за което "белите" трябва да съжаляват, че не взеха трите точки. 

В неделя славистите гостуваха на един негостоприемен за тях стадион – "Лаута" в Пловдив. Срещата бе интересна за наблюдаване а двата тима си размениха добри голови положения и попадения. Краен победител в мача излезе Славия с категоричното 4:2.

"Белите" имат своите шансове, но ще е трудно да бъде победен Хайдук с два гола разлика. Все пак столичани ще направят всичко по силите си да не загубят този двубой и ще опитат да надскочат себе си и да продължат към следващата фаза на турнира. 

В същото време Хайдук загуби катастрофално с 1:4 от Осиек на старта на хърватското първенство. Логично отборът е съсипван от критики от феновете си и пресата в страната. Това може да се окаже предимство за Славия.

В двата отбора няма контузени играчи и двамата треньори ще могат да разчитат на всичко най-добро. Проблем пред Златомир Загорчич остава изборът за десен краен бранител, тъй като Сашо Александров е наказан заради двата си жълти картона в Сплит.

Прогноза: Славия - Хайдук 1:1