Реал Мадрид – Леганес, мач от 11-ия кръг на Примера дивисион, стадион „Сантяго Бернабеу”, 13,00 часа, съдия Антонио Матео Лаос

Групата на Реал Мадрид: Навас, Касия, Янес; Карвахал, Варан, Начо, Марсело, Коентрао, Данило; Кроос, Хамес, Ковачич, Иско, Модрич, Асенсио; Роналдо, Бейл, Лукас Васкес, Мората

Контузени: Бензема, Пепе, Каземиро, Рамос

Групата на Леганес: Серантес, Диас, Мантовани, Инсуа, Рико, Перес, Тимор, Омар Рамос, Габриел, Шимановски, Невес, Бустинса, Меджани, Роберт, Гереро, Алберто, Унай Лопес, Бриньоли

Контузени: Тони, Ибанес, Марин, Коне

Прогноза

Реал Мадрид със сигурност ще иска да изключи всякакво подценяване в сблъсъка с новака Леганес, когото ще приеме на „Сантяго Бернабеу” в неделя по обед. 

Равенството с Легия определено бе неочаквано и Зинедин Зидан ще иска концентрация от своя тим, който освен това ще дръпне с 6 точки пред градския съперник Атлетико, който загуби от Реал Сосиедад. 

Карим Бензема ще пропусне мача поради болки в крака и вместо него ще стартира Алваро Мората, което обаче няма да направи задачата на съперника по-лесна предвид класата и качествата на домакините. 

Леганес е в серия от 3 поредни загуби и добрият старт на сезона бързо бе забравен, след като съставът се смъкна до 17-о място в класирането. Интересно е обаче, че и трите победи на тима дойдоха при гостувания, така че Белите би трябвало да имат едно на ум, а това отбеляза и Зинедин Зидан преди сблъсъка. 

Те вече направиха две равенства пред своя публика, които обаче бяха срещу значително по-добре представящите се отбори на Виляреал и Ейбар, така че едва ли ще допуснат нова грешка, точно преди паузата за националните отбори. 

Изглежда, че се очертава нова победа на сметката на Кралския клуб, като сякаш единствената въпросителна е каква ще бъде разликата в мача. Едва ли обаче на Леганес ще му се размине. 

Резултат: Реал Мадрид – Леганес    4:0