Олимпик Лион - Барселона, първа среща от 1/8-финалите на Шампионска лига, стадион "Парк Олимпик Лион", начало: 22:00 часа българско време.

Групата на Лион:

Групата на Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Суарес, Меси, Дембеле, Малком, Ленгле, Мурийо, Алба, Боатенг, Роберто, Видал, Юмтити, Аленя, Пеня, Ескиета, Вагуе

Прогноза на Gol.bg:

Домакините са единият от трите отбора през сезона досега, които могат да се похвалят, че са победили Пари Сен Жермен. Те го сториха в среща от френската Лига 1 при домакинския си успех с 2:1 на 3 февруари. 

И все пак футболистите на треньора Брюно Женесио не поддържат постоянно такова високо ниво, тъй като във френското първенство не са спечелили почти половината си мачове - 5 загуби и 7 равенства от 25 срещи. Това отрежда на тима трета позиция - на 4 точки от Лил и на 13 от парижани.

Все пак изглежда, че Лион играе далеч по-мотивирано срещу по-силни отбори. Ахилесовата пета на отбора са сблъсъците с привидно по-слаби съперници. Барселона обаче не е сред тях, което би трябва да нахъса футболистите. При домакините Набил Фекир е наказан и ще пропусне тази среща.

Барселона оправда ролята си на фаворит в своята група и остави зад гърба си конкурентите Тотнъм и Интер. Каталунците също не допуснаха загуба в груповата фаза и постигнаха четири победи и две равенства.

Ремитата бяха в последния мач срещу Тотнъм и при гостуването на Интер. В испанското първенство продължават да са лидер и имат седем точки преднина на върха. В събота очаквано спечелиха домакинството си на Валядолид, в което не си дадоха много зор и го взеха с минималното 1:0. 

Защитникът Самюел Юмтити вече се възстанови от контузия и се очаква да е готов за мача. Това е добрата новина за гостите, а лошата е контузията на Томас Вермален, който няма да е на разположение.

В историята на Шампионска лига двата отбора имат общо 6 мача, от които Барселона е с 4 победи, а 2 мача са завършили наравно. За последно каталунци и французи се срещнаха през 2009 година. Фазата отново бе 1/8-финал в турнира на богатите. Тогава първият мач в Лион завърши наравно, после Барса надделя в реванша.

Прогноза: Олимпик Лион - Барселона 1:2