Двубоят от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия между Фулъм и Ливърпул може да бъде отложен.

Сблъсъкът е в сряда вечерта на „Крейвън Котидж“, но планирана стачка в лондонското метро би могла да осуети провеждането му.

По много от линиите на подземната железница ще се движат намален брой влакове заради липсата на голяма част от персонала и от столичния клуб са притеснени за сигурността на феновете.

„ФК Фулъм потвърждава, че на този етап не е сигурно, че двубоят ще се състои. Имаме опасения, че стачката би могла да окаже влияние върху сигурността на феновете, както и че ще попречи на много от стюардите да пристигнат навреме на стадиона и ще извършат нормално задълженията си“ пише в сайта на клуба.

„Ако до 3 часа след обед във вторник (17,00 часа българско време) не можем да гарантираме, че на стадиона ще има достатъчно охрана, това ще ни попречи да изпълним изискванията относно сигурността на привържениците, така че мачът ще бъде отложен“ се казва още в съобщението.

От Арсенал вече обявиха, че сблъсъкът на Артилеристите с Манчестър Юнайтед, който също ще се състои в сряда в Северен Лондон, ще се проведе по план.