Байерн – Хановер, мач от 32-ия кръг на Бундеслигата, ст.: "Алианц Арена", Мюнхен, начало: 16.30 часа наше време

Вероятни състави:

Байерн: Улрайх, Алаба, Хумелс, Зюле, Кимих, Алкантара, Мартинес, Гнабри, Коман, Мюлер, Левандовски
Треньор: Нико Ковач 

Хановер: Есер, Зорг, Антон, Фелипе, Остчолек, Швеглер, Уолъс, Бебу, Харагучи, Маина, Вайдант
Треньор: Сандро Шварц

Прогноза на Gol.bg:

Първият приема последния в класирането на Бундеслигата. Байерн Мюнхен няма право на грешна стъпка, тъй като продължава да води здрава битка с Борусия Дортмунд за Сребърната салатиера. От своя страна Хановер е на дъното в таблицата и все още има илюзорни шансове за спасение.

Вижте класирането в Бундеслигата 

Домакините ще трябва да се справят без капитана си Мануел Нойер, който не е напълно възстановен. Нико Ковач заяви, че ще запази световния шампион от 2014 г. за тежкото гостуване на РД Лайпциг в следващия кръг на първенството. Баварците ще бъдат и без Хамес Родригес. Колумбйският национал е с мускулен проблем от равенството 1:1 с Нюрнберг и хърватският спец обясни, че този мач идва твърде рано за латиноса. Хави Мартинес обаче вече е на разположение за най-титулувания германски клуб.

В последно време Байерн значително подобри представянето си и е непобеден на домашната сцена в 11 поредни мача (9 успеха, 2 равенства). Формата на Хановер беше в пълен контраст преди равенството 0:0 с Херта Берлин и 1:0 над Майнц – 8 последователни поражения.

Едва ли за някого е изненада, че в преките дуели мюнхенци имат тотално превъзходство – 13 поредни победи за Бундеслигата и Купата, а на "Алианц Арена" Байерн спечели последните си 11 сблъсъка срещу Хановер. Головата разлика в тях е плашеща – 41:5. Нашата прогноза е, че гостите няма да издържат и ще си тръгнат с "пълна кошница" от Мюнхен.

Прогноза: Байерн – Хановер 4:0