Реал Мадрид - Валядолид, мач от 15-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.00 часа.

 

Групата на Реал:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Начо, Йоренте
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Иско, Бейл, Ди Мария, Касемиро
Нападатели: Бензема, Мората, Хесе Родригес

Контузени: Кедира, Коентрао, Варан, Роналдо
Наказан: Арбелоа

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Валядолид на своя "Сантяго Бернабеу" в мач от Примера Дивисион. Столичани ще бъдат отново без звездата си Кристиано Роналдо.

Макар контузията му да е лека и той да е почти готов, лекарският екип на тима реши да не рискува и да му даде повече почивка. През седмицата обаче се видя, че дори и без него Реал се справя отлично.

Белите постигнаха впечатляваща победа с 4:1 срещу Галатасарай, въпреки че бяха с човек по-малко. Тогава блесна защитникът Алваро Арбелоа, който записа гол и асистенция. Интересното е, че сега и той ще отсъства поради натрупани картони. Така вместо него титуляр вероятно ще е младият Карвахал, който също се намира в отлична форма.

По-важното обаче е, че атакуващите футболисти на мадридчани се намират в добра форма. Въпреки че бе резерва в последните няколко мача, Анхел ди Мария показа, че не е загубил форма и също записа гол и асистенция през седмицата. Гарет Бейл пък трупа все повече инерция, а Карим Бензема имаше лукса да си почине.

Младият Иско също показа, че има намерение да се бори за титулярното място и отсъствието на Роналдо и контузията на Кедира му дават повече шансове.

Валядолид от своя страна има проблеми, които могат да са дори по-сериозни от тези на Реал. Плеймейкърът Патрик Еберт е наказан, докато Манучо и Виктор Перес са под съмнение заради контузии. А за разлика от столичани Валядолид има по-малко възможности за заместници.

Формата на тима също не е добра и от началото на сезона Валядолид има само две победи. Така тимът логично се намира на 17-то място близо до зоната на изпадащите. Всичко това показва, че точно в този мач ще е много трудно на тима на Хуан Игнасиу Мартинес да измъкне нещо.

Резултат: 3:0