Германия - Аржентина, финал на световното първенство по футбол. Стадион "Маракана", начало 22.00 часа.

 

Групата на Германия:

Вратари: Мануел Нойер, Роман Вайденфелер, Рон-Роберт Цилер

Защитници: Джером Боатенг, Филип Лам, Ерик Дурм, Кевин Гроскройц, Матс Хумелс, Пер Мертезакер, Бенедикт Хьоведес, Матиас Гинтер

Халфове: Бастиан Швайнщайгер, Тони Кроос, Томас Мюлер, Марио Гьотце, Юлиан Дракслер, Сами Кедира, Месут Йозил, Андре Шюрле, , Лукас Подолски, Кристоф Крамер

Нападател: Мирослав Клозе

Контузен: Шкодран Мустафи

 

АРЖЕНТИНА:

Вратари: Ромеро, Орион, Андухар

Защитници: Рохо, Гарай, Кампаняро, Сабалета, Демикелис, Фернандес, Бастана

Полузащитници: Гаго, Билия, Перес, Родригес, Фернандес, Масчерано, Алварес

Нападатели: Игуаин, Меси, Агуеро, Паласио, Лавеци

Под въпрос: Ди Мария

 

ПРОГНОЗА: Германия и Аржентина излизат един срещу друг във финала на световното първенство и ще определят новият новият световен шампион.

Двубоят между тези два отбора има богата история, тъй като досега два пъти те са се срещали на финал на световни финали. През 1986 година Аржентина победи с 3:2, докато четири години по-късно Бундестимът се реваншира след победа с 1:0.

Успехът в Мексико е единствен за "Гаучосите" над Германия на световни финали, като от шест мача те имат една победа, две равенства и три загуби. Последният мач между двата отбора обаче бе спечелен с 3:1 от Аржентина в контролата през 2012 във Франкфурт.

Ако се гледа моментната форма на двата отбора - Германия е категоричен фаворит. Не само заради разгромната победа със 7:1 над Бразилия, но и заради факта, че тимът играе сплотено и като отбор. Аржентина от своя страна изглежда много по-зависима от инфивидуалните прояви на звездите си.

След доброто начало на турнира на Лео Меси, който спечели 4 пъти поред приза за играч на мача, звездата на тима започна да се представя неубедително. Срещу Холандия той бе почти незабележим. Възможно е и умората да е фактор при него, тъй като за разлика от почти всички останали, Меси играе без смяна.

При това положение Германия със сигурност ще има предимство, тъй като ще бъде много по-свежа от Аржентина. "Албиселесте" не само че има един ден по-малко за почивка, но и игра цели 120 минути срещу Холандия. Германия пък свали оборотите срещу Бразилия още на полувремето и само резервата Андре Шюрле си даваше зор.

Така при всички положения тимът на Йоги Льов ще е абсолютният фаворит в мача. Това обаче може да изиграе лоша шега на германците. От една страна има малък шанс спортнат им злоба и хъс да не са толкова остри. От друга Аржентина ще играе изключително предпазливо и затворено. Хавиер Масчерано пък е във формата на живота си и може сериозно да разстрои креативната игра на немските халфове.

Колкото по-дълго време резултатът се задържа 0:0, толкова повече възможности ще има Лео Меси да блесне с някоя индивидуална изява. От голямо значение обаче ще бъде дали Анхел ди Мария ще може да се възстанови, за да помага на Меси. Все пак добрата новина е и това, че Серхио Агуеро вече е напълно възстановен и готов да играе на 100 процента.

Така по всяка вероятност ни очаква двубой, който ще прилича много повече на полуфинала между Аржентина и Холандия, отколкото между Германия и Бразилия. Това прави равенството най-вероятният изход за редовното време, а при дузпите както винаги Германия е фаворит.

Резултат: 0:0 и победа за Германия с дузпи.