Кристъл Палас - Арсенал, мач от 9-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Селхърст Парк", начало 14.45 часа.

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Гибс, Монреал, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни, Саня, Вермаелен
Полузащитници: Фламини, Уилшър, Рамзи, Йозил, Касорла, Артета, Росицки, Фримпонг
Нападатели: Жиру, Гнабри, Акпом, Мияичи

Контузени: Подолски, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Уолкът


ПРОГНОЗА: Арсенал гостува на закъсалия Кристъл Палас в първия мач от 9-я кръг на Висшата Лига. Това е лондонско дерби, макар дерби да е доста силна дума за този сблъсък. Един срещу друг играят първият срещу предпоследният в класирането.

Арсенал е лидер с 19 точки, докато Палас е на 19-то място в класирането със само три точки. В последните си пет мача тимът записа 5 загуби и това доведе до уволнението на Йън Холоуей. С това приключи 11-месечния престой на ексцентричния мениджър начело на тима. Преди назначаването на постоянен мениджър, "Орлите" ще бъдат водени от досегашния помощник Кийт Милън.

Смяната на мениджъри в изпаднали в криза отбори обикновено дава тласък в началото, но сякаш класата между двата тима е прекалено голяма, за да бъде наваксана.

Арсенал наистина допусна неприятна загуба от Борусия Дортмунд през седмицата в Шампионската Лига, но това бе по-скоро извънреден случай. Във въпросния двубой "Артилеристите" доминираха над европейския вицешампион и бяха наказани от единствената атака на Дортмунд през второто полувреме. Сега те са пределно амбицирани да се върнат на пътя на победата и срещу Палас изглежда удобна възможност.

Статистиката от директните мачове твърдо е в полза на Арсенал, макар двата тима да са играли за последно през сезон 2004-2005. Тогава Палас измъкна равенство като домакин. Последната победа обаче е през далечната 1979-та година.

Сегашната форма обаче също е в полза на Арсенал. "Артилеристите" са вкарали 18 гола срещу само 6 за Палас. Дори само Аарън Рамзи е вкарал повече голове във всички турнири (9), отколкото Палас общо (7).

Тимът на Арсен Венгер има забележителна форма като гост, но от друга страна няма чиста мрежа при визитите си този сезон. В атака обаче Арсенал е в серия от 13 поредни мача в първенството, в които бележи. Така по всичко изглежда, че предстои мач с много голове.

Резултат: 1:3