Атлетико Мадрид – Ливърпул, първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига, ст.: "Уанда Метрополитано", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Атлетико: Облак, Ариас, Савич, Фелипе, Саул, Коке, Томас, Йоренте, Витоло, Кореа, Мората
Контузени: Трипиър, Феликс, Ерера 
Под въпрос: Коста
Треньор: Диего Симеоне

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане
Контузен: Клайн
Под въпрос: Шакири
От картон наказание: Робъртсън 
Мениджър: Юрген Клоп

Прогноза на Gol.bg:

Това е сред най-интересните сблъсъци от 1/8-финалите на Шампионска лига. Един срещу друг се изправят два коренно различни стила на игра. Но Ливърпул е определян като фаворит заради фамозното си представяне във Висшата лига, докато Атлетико Мадрид играе на приливи и отливи в Ла Лига и определено не е тимът, който през 2014 и 2016 г. игра финали в турнира на богатите.

Отборите не са се срещали от 1/2-финалите в Лига Европа през 2010 г., когато испанците продължиха напред след 1:0 у дома и 1:2 на "Анфийлд" след продължения. За последно бяха съперници в Шампионска лига през 2008/09 в групите, като и двата мача завършиха 1:1.

В последните си 25 европейски домакински мача Атлетико има 1 загуба, при 20 победи и 4 равенства. Поражението обаче е именно от английски отбор – Челси. "Дюшекчиите" все пак имат добри спомени от сблъсъци с англичани на Стария континент в турнирите на УЕФА. Те спечелиха 8 от 10 пъти, включително и в последните 4 случая. Единствено Дарби Каунти (Купата на Уефа, 1974/75) и Болнтън (Купата на УЕФА, 2007/08) са се справяли с испанците.

Ливърпул загуби последната си визита в Испания – 0:3 от Барселона в 1/2-финален мач от Шампионска лига, игран през миналия сезон. На "Анфийлд" обаче мърсисайдци поднесоха чудото, спечелиха с 4:0, а впоследствие и турнира. Въобще, "червените" спечелиха последните си 11 елиминации на Стария континент, като за последно отпаднаха от Бешикташ в Лига Европа след дузпи (1:0, 0:1).

В последните 10 срещи срещу съперници от Ла Лига Ливърпул има само 2 победи, но е продължавал 9 пъти срещу испанци, при само 2 отпадания. Нашата прогноза е, че възпитаниците на Юрген Клоп ще спечелят довечера и го направят голяма стъпка към класиране на 1/4-финалите.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Ливърпул 1:2