Олимпиакос - Арсенал, двубой от Група F на Шампионската лига, стадион "Георгиос Караискаки", Пирея. 21:45 часа българско време.

Двубоят е с много важно значение за домакините от Гърция, тъй като те имат възможност да си осигурят второто или третото място в класирането.

Арсенал от своя страна вече си е гарантирал първата позиция в таблицата и тимът ще бъде без доста от своите титуляри за днешната среща.

Групата на Арсенал за мача: Фабиански, Маноне, Парк, Шамак, Бенаюн, Коклен, Фримпонг, Окслейд-Чембърлейн, Аршавин, Скилачи, Джору, Вермаелен, Сантош, Росицки, Озакюп, Йенарис, Ийстмънд, Микел

Контузени: Саня, Дженкинсън, Мияичи, Диаби, Уилшър, Гибс

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Фабиански, Джору, Вермаелен, Скилачи, Сантош, Коклен, Фримпонг, Бенаюн, Окслейд-Чембърлейн, Шамак, Аршавин

Прогноза на Gol.bg:

Двубоят е изключително важен за домакините от Пирея, които при победа могат да изместят Марсилия от второто място в класирането.

Гръцкият тим трябва да стиска палци на Борусия Дортмунд да изненада френския гранд, което е твърде вероятно да стане.

При тези обстоятелствяа и при победа над Арсенал ще е напълно възможно тимът от Пирея да се класира за директните елиминации на Шампионската лига.

Гостите от Лондон идват със значително отслабен състав, тъй като Арсен Венгер реши да даде почивка на Шчесни, Ван Перси, Жервиньо, Уолкът и Косиелни, които не попаднаха в групата.

Като цяло двубоят е без абсолютно никакво значение за Арсенал и френският специалист ще даде шанс за изява на някои от резервите си в днешния мач.

Домакините пък ще бъдат без аржентинския си плеймейкър Ариел Ибагаса, който страда от контузия в бедрото. Аут са още Любомир Фейса и Давид Фустер.

Интересно е да се отбележи, че Олимпиакос е спечелил само три от деветте си домакински мача срещу английски отбори в Шампионската лига и Купата на УЕФА.

Като цяло обаче отборът на Ернесто Валверде се намира в добро състояние и е претърпял само една загуба във вътрешното първенство през този сезон - с 0:2 от Астерас Триполис.

Арсенал също се намира в добра форма и отборът има записани в актива си три победи, едно равенство и една загуба за последните си пет мача.

Двата тима досега са се срещали три пъти, като Арсенал има две победи, а Олимпиакос - една.

Прогнозата ни за днешния мач е домакински успех за един чист гол.

Резултат: Олимпиакос - Арсенал 1:0