Локомотив Пд посреща Царско село днес от 14:15 часа. Смърфовете ще търсят успех след две поредни нулеви ремита у дома - с Арда и Левски през декември, пише Фокъс. Всъщност Локо е спечелил само един от последните си 5 шампионатни двубоя - с 3:0 над Дунав. В другите направи 0:0 и с Ботев Пд, а загуби от Лудогорец с 1:2.

Последното обявено на този етап попълнение Лукас Салинас, ще направи дебют днес. Той дори може да е титуляр в средата на терена, като ще е натоварен с по-офанзивни функции. Бразилецът притежава испански паспорт и няма да заема квота извън ЕС. 24-годишният халф тренира около месец с тима. За последно е бил в третодивизионния португалски Сертанензе. Той се присъедини към вече картотекираните Акинсола Акиниеми (защитник) и халфовете Миховил Клапан и Валентино Пулиезе.

Все още обаче не са уредени босненските нападатели Мирза Хасанбегович и Кенан Муслимович, които вече са подписали договори. А Локо може да вземе и австрийския таран Ели Бабал (28 г.). Иначе през есента тимът постигна успех над Царско село с 3:2 на стадион "Славия". Смърфовете водеха с 3:0 чрез автогол на Хашев, Диниш Алмейда и Ожболт. В заключителните минути обаче Георги Минчев от дузпа и Родни Антуи върнаха два гола. Така или иначе Локо напълно надигра съперника.

Наказан за днешната среща е фланговият играч Момчил Цветанов. Заради травми преди седмица не играха Петрович и Витанов и двамата едва ли ще се включат от първата минута и днес.

Гледайте мача на живо от този линк