Ботев Пловдив – Етър, мач от 3-тия кръг на Първа лига, стадион „Ботев 1912“, 18:30 часа.

Прогнозата на Gol.bg:

Ботев Пловдив приема Етър на стадиона в квартал „Коматево“ с идеята да постигне първата си домакинска победа. „Канарчетата“ бяха препънати на старта на първенството от Левски с 0:1 след гол в продължението на срещата. След това обаче направиха страхотен мач и победа с 2:0 срещу Септември.

Болярите от Велико Търново също имат актив от 3 точки. Тимът на Красимир Балъков загуби на старта като гост на Лудогорец, в мач, в който можеше да си тръгне от Разград дори с точка. След това пък надиграха Верея с 1:0.

Съставът на „канарчетата“ е почти ясен. Очаква се Стивън Петков да води атаката, а по двете крила да действат Тодор Неделев и Дуде Ндонгала. В средата на терена капитанът Лъчезар Балтанов ще си партнира със Серкан Юсеин и Васил Шопов.

Наставникът на Ботев Николай Киров няма да може да разчита на контузения Димитър Пиргов. За сметка на това в сметките му влиза Иван Чворович, който се възстанови от травма и попадна в групата за мача. Киров призна, че е притеснен от класата на новото попълнение на Етър Жилсон Варела. „Жилсон е интересен и много опасен играч. Видяхме какво направи срещу Лудогорец и трябва да внимаваме с него“, каза треньорът на Ботев.

Жилсон ще бъде изтегленият напред нападател за Етър, а зад него най-вероятно ще действат Велко Батрович, Румен Руменов, Иван Вълчанов и Иван Стоянов. С по-дефанзивни функции ще действа Георги Сърмов. Красимир Балъков няма проблеми с контузени и наказани играчи. Главен съдия на двубоя е Петър Костадинов

Вероятни състави:

Ботев Пловдив: Кайзер, Филипов, Терзиев, Ничев, Минев, Юсеин, Балтанов, Шопов, Неделев, Ндонгала, Петков

Етър: Иванов, Стоянов, Василев, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Руменов, Вълчанов, Стоянов, Батрович, Жилсон

Резултат: 2:1