Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще влязат в жестока битка за голямата звезда на ПСЖ Неймар през летния трансферен прозорец, твърди "Ел Мундо Депортиво".

Според базираното в Барселона издание, двата тима се очаква да конкурират Реал (Мадрид) за подписа на бразилския национал, който е споделил вече пред свои близки, че няма търпение да напусне Париж, защото не му понася нито грубата игра срещу него, нито слабото ниво на първенството.

В момента Неймар се възстановява от тежка травма и се очаква да бъде на линия за последните мачове от края на този сезон и след това за участието на Мондиала в Русия.

Както е известно, парижани платиха на Барса за него 222 милиона евро и в момента той държи рекорда за най-скъп футболен трансфер за всички времена. 

Сити обаче има нужда от голямо име в атаката си и Пеп Гуардиола с радост би взел кариоката. Същото може да се каже и за Манчестър Юнайтед, тъй като тимът изпитва понякога проблеми в предни позиции, а освен това се очертава да търси заместник на Ибрахимович, който напусна преждевременно. 

Едно обаче не е ясно - как Неймар ще убеди парижани да го поставят на сергията и да го продадат.