Манчестър Сити постигна важна домакинска победа с 2:1 над Нюкасъл в среща от 4-ия кръг на Висшата лига и по този начин отборът продължава да се представя изключително успешно срещу този противник. 

Стърлинг откри за "гражданите" само осем минути след началния съдийски сигнал, но американецът Йедлин изравни четвърт час преди почивка. 

Седем минути след почивката все пак Сити стигна до победен гол, който бе дело на бранителя Уокър. Taзи победа е историческа за домакините, тъй като тимът вече има 10 поредни успеха срещу този опонент на елитно ниво у дома.

Никога в своята история Сити не е постигал по-голяма серия от поредни домакински победи над който и да е тим във Висшата лига, като отборът има такава серия и срещу Уулвърхямптън, която датира от 30-те години на миналия век.


Домакините започнаха доста силно и атакуваха своя противник още от първата минута, като в крайна сметка това даде ефект и тимът стигна до така желаното ранно попадение в мача.

В 8-ата минута Стърлинг откри за "гражданите", след като напредна с топката с крака и с премерен хубав удар я прати в мрежата на Дубравка, за да даде аванс на тима си.

Малко след това хубав удар на Агуеро можеше да удвои аванса на Сити, но топката мина покрай вратата. Постепенно темпото поспадна и от това се възползваха гостите, които изравниха в 30-ата минута.

Рондон насочи топката към непокрития Йедлин, който от удобна позиция я прати в мрежата на изненадания Едерсон, а до почивката повече голове така и не паднаха. 

Второто полувреме обаче започна по-добре за Сити и в 52-ата минута Уокър върна аванса на домакините.

Агуеро го намери с хубав пас и бранителят с удар от далечна дистанция вкара в противниковата врата и върна увереността на английския шампион. 

Броени минути след това гол на Сити бе отменен заради засада, каквато имаше.

Вратарят на “свраките” Дубравка опази вратата си по невероятен начин в 63-ата минута. Той първо отрази удар на Фернандиньо отблизо, а след това изстрел на Давид Силва при добавката. Топката се върна в испанеца и неговият нов удар бе блокиран.

До самия край нямаше повече попадения и срещата просто се доиграваше. 

МАН СИТИ - НЮКАСЪЛ 2:1
1:0  Стърлинг (8)
1:1  Йедлин (30)
2:1 Уокър (52)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Менди, Лапорт, Стоунс, Уокър, Фернандиньо, Давид Силва, Марез (75 - Гюндоган), Стърлинг, Жезус (60 - Бернардо), Агуеро

НЮКАСЪЛ: Дубравка, Йедлин, Ласелс, Фернандес, Кларк (81 - Мърфи), Дъмет, Ки, Диаме, Кенеди (54 - Aтсу), Перес, Рондон