Манчестър Сити ще продължи да брани Купата на Лигата в Англия, след като се класира за полуфиналите на турнира. Победа над Лестър с 3:1 след дузпи, след 1:1 в редовното време прати фаворита напред. 

20-годишният вратар на Гражданите Арианет Мурич, който е от албански произход и има ковоски, черногорски и швейцарски паспорт, се превърна в герой, след като спаси два удара на домакините и на практика класира Небесносините напред. 

Като цялото шампионите на Англия имаха предимство, но пропуснаха да затворят мача в 90-те минути и трябваше да треперят при дузпите, но все пак всичко завърши добре за тях. 

Съвсем очаквано Пеп Гуардиола направи доста промени в своя състав, като сред титулярите започнаха младоците Мурич, Фодън и Брахим Диас. Де Бройне и Агуеро също стартираха в стремежа да натрупат игрови ритъм. 

Въпреки това Гражданите бързо установиха контрол върху двубоя и макар и да нямаха чисти положения в началото, бяха по-активният тим и в 14-ата минута логично поведоха. 

Де Бройне получи пред наказателното поле, като бе леко встрани. Създаде се впечатлени, че ще търси далечния ъгъл, но всъщност стреля в близкия и изненада вратаря Дани Уорд, давайки аванс на своя тим. 

Лисиците не можеха да минат центъра в тези минути и Марез стреля над целта от добра позиция. Дъждът затрудняваше и двата тима и вратарят на Ман Сити Арианет Мурич трябваше да се справя с опасен удар на Грей, при който се получи и рикошет. 

В средата на полувремето домакините изравниха играта, но без да бъдат достатъчно опасни в атака. В края на първата част Диас падна в наказателното поле, но след консултация с ВАР реферът Лий Мейсън правилно не отсъди дузпа. 

Втората част започна с опасен удар на Агуеро, който Уорд спаси. Небесносините обаче продължиха да имат контрола, а домакините не се виждаше как ще стигнат до гол. Марез стреля близо до целта при една ситуация преди в 73-ата минута обаче, от нищото Лестър да изравни. 

Ндиди даде отлично подаване, Зинченко не бе подготвен, а Марк Олбрайтън овладя отлично, преди да стреля великолепно от въздуха – 1:1 след наистина страхотен гол! 

Това вдъхнови играчите на Лестър, които опитаха да натиснат в търсене на пълния обрат, но опасни положения нямаше и така последният сигнал дойде при равенство, което означаваше, че веднага ще се изпълняват дузпи, както е според регламент. 

В крайна сметка при наказателните удари Лисиците се пропукаха, като Кристиан Фукс прати топката над гредата, а изстрелите на Мадисън и Сойончу бяха спасени от Мурич. За гостите единствено Стърлинг се издъни, като стреля в стил „Паненка“, но над вратата, но това не се оказа фатално. 

Лестър – Манчестър Сити 1:1 (1:3 след дузпи)
 
0:1 Де Бройне 14
1:1 Олбрайтън 73
 
При дузпите

Магуайър – 1:0
Гюндоган – 1:1
Фукс – аут
Стърлинг – аут
Мадисън – Мурич спасява
Жезус – 1:2
Сойончу – Мурич – спасява
Зинченко – 1:3

Лестър: Уорд, Симпсън, Сойончу, Магуайър, Фукс, Гезал (53 Гезал), Чудхури, Ибора (61 Олбрайтън), Ндиди, Грей, Ихеаначо (81 Рикардо Перейра)
Манчестър Сити: Мурич, Уокър, Гарсия, Отаменди, Зинченко, Стоунс, Фодън, Диас (67 Стърлинг), Де Бройне (71 Гюндоган), Марез, Агуеро (75 Жезус)