Английският първенец Манчестър Сити е в бясно темпо по отношение на вкараните голове. Преди неделния сблъсък с Хъдърсфийлд момчетата на Пеп Гуардиола имат фамозните 99 попадения във всички турнири, показва статистика на телевизия "Скай спортс".

Няма друг отбор в петте водещи първенства на Европа, който дори да се доближава до "гражданите", които бележат средно по 2.9 гола на мач. С 18 попадения по-малко е френският шампион ПСЖ, а тройката допълва испанският първенец Барселона със 75 гола на всички фронтове.

Следват (виж на графиката долу) Севиля, Тотнъм, Арсенал, Реал Мадрид, Ливърпул, Челси, Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. Присъствието на "белия балет" определено е изненада, като се има предвид, че европейският шампион записва много труден сезон и е вкарал само 28 шампионатни попадения.

Голямото предимство на Сити идва от допълнителния турнир (купата на лигата) в Англия и отбелязаните общо 16 гола на слабаците Родъръм и Бъртън в последните мачове. Цели 16 различни футболисти на манчестърци са успявали да се разпишат, като Серхио Агуеро и Габриел Жезус имат по 14 гола. Следват Рахим Стърлинг с 11, Лерой Сане с 10 и двама играчи с по девет попадения - Давид Силва и Рияд Марез.

84 от головете на "гражданите" са вкарани в наказателното поле, като 14 са реализирани с глава. Сити бележи доста равномерно - 49 пъти преди почивката и 50 пъти след нея.