Пеп Гуардиола призна, че след загубата от Нюкасъл в средата на миналата седмица е загубил надежда за титлата, но сега тя отново се е върнала. 

Вчера Манчестър Сити се справи лесно с Арсенал с 3:1 след хеттрик на Серхио Агуеро и притисна Ливърпул, като се доближи на 2 точки от Червените преди тяхното гостуване довечера на Уест Хям. 

„Срещу Нюкасъл просто не приличахме на себе си, но сега се върнахме. След онази загуба определено смятахме, че титлата сериозно се отдалечава. Бяхме сигурни, че Ливърпул ще бие Лестър и ще се откъсне на 7 точки, но ето, че сега разликата е само 2“ заяви Гуардиола. 

„Сега също вкарахме рано, но за разлика от мача с Нюкасъл, когато не потърсихме нов гол, сега продължихме да опитваме и да атакуваме. Не спряхме да се борим и именно този урок научихме през последните дни. Радвам се за Серхио и то не заради трите му гола, а заради начина, по който се бори за отбора“ добави наставникът. 

„Просто това бяха два съвсем различни мача и се видя, че когато играем с отдаденост и желание, както сега, сме много добър отбор. След двубоя с Нюкасъл говорихме много помежду си и сега отново играхме бързо и направихме това, което трябва“ каза още Гуардиола.