Манчестър Сити изигра един от най-добрите си мачове в последните години, като размаза Челси с 6:0 и отново се изравни по точки с Ливърпул на върха. 

Мнозина очакваха повече трудности за Гражданите, които обаче демонстрираха страховитата си мощ в нападение, за да си върнат тъпкано за поражението на „Стамфорд Бридж“ по-рано през сезона. Серхио Агуеро се отчете с още един хеттрик, Рахийм Стърлинг вкара два пъти, а веднъж отбеляза и Илкай Гюндоган. 

Интригата всъщност приключи до средата на първото полувреме, когато Небесносините вкараха на 4 пъти и по този начин подобриха актива си до 65 точки. 

Феновете на Ливърпул силно се надяваха, че лондончани няма да изгубят и така ще помогнат на Червените в битката за титлата, но Челси демонстрира трагична игра в защита и вече е извън топ 4, като остана с 50 точки, с едно по-малко от Манчестър Юнайтед. Бъдещето на Маурицио Сари определено изглежда тъмно, след като тимът регистрира най-тежката си загуба от 1975-а година. 

В състава на домакините неочаквано стартира Зинченко, докато Де Бройне и Стърлинг също се завърнаха сред титулярите. За гостите Рюдигер и Педро се появиха на местата на Кристенсен и Уилиан. 

Още от началото стана ясно, че дерби всъщност няма да има, защото домакините отнесоха съперника, който не започна никак уверено. В 4-ата минута Бернардо Силва центрира след бързо изпълнен свободен удар, получи се рикошет и топката се оказа в краката на непокрития Стърлинг, който не пропусна от 11-12 метра. 

Последва един от пропуските на сезона. Агуеро не успя да вкара от 2-3 метра на празна врата, след като не уцели топката. Това накара Пеп Гуардиола да се строполи невярващо на земята. 

Аржентинецът обаче много бързо се реваншира с един от головете на сезона! В 13-ата минута той получи на около 30 метра от вратата и с невероятен изстрел я забоде в далечния ъгъл. Истинска класа. 

Това сякаш окончателно съсипа Челси и в 19-ата минута Рос Баркли опита да върне към вратаря, но вместо това намери непокрития Агуеро, който от 7-8 метра естествена не пропусна. Това бе неговият 159-и гол в първенството, което бе клубен рекорд. 

Кошмарът за Сините обаче не бе свършил. Поредната топка в наказателното поле не бе изчистена както трябва от Давид Луис, тя се оказа в Гюндоган, който от границата на пеналта я прати в мрежата. 4:0 за 24 минути. Невероятно!

В следващите минути Челси заигра по-добре в атака. Игуаин изведе Педро, но Едерсон го спря. След това Пипита стреля от въздуха, но вратарят на Сити пак успя да избие. Така почивката дойде при 4:0, но това бе изключително представяне за домакините в атака и нелепи действия на гостите в защита. 

След паузата ситуацията на терена не се промени особено. Агуеро удари гредата след удар с глава, а в 56-ата минута Аспиликуета направи дузпа срещу Стърлинг, която Кун превърна в гол. Това бе втория му хеттрик в рамките на седмица и 11-и във Висшата лига, с което се изравни с Алан Шиърър. 

Кепа отрази силен удар на Де Бройне, а след това се справи и с далечен опит на Фернандиньо. Гостите обаче определено се бяха предали и в тези минути мачът просто се доиграваше. Кепа все пак блокира опит на резервата Жезус. 

В 80-ата минута домакините вкараха още един гол, след като хубаво разиграха топката, а Зинченко достави отличен пас пред вратата, където бе Стърлинг и той вкара 12-ия си гол за сезона и оформи крайния резултат. 

Манчестър Сити – Челси 6:0
 
1:0 Стърлинг 4
2:0 Агуеро 13
3:0 Агуеро 19
4:0 Гюндоган 24
5:0 Агуеро 56 дузпа
6:0 Стърлинг 80
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Фернандиньо, Де Бройне (69 Марез), Гюндоган, Б. Силва, Стърлинг, Агуеро (65 Жезус)
Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо (73 Емерсон), Канте, Жоржиньо, Баркли (52 Ковачич), Педро (65 Лофтъс-Чийк), Азар, Игуаин