Манчестър Сити не допусна изнедана и след 3:1 над Уотфорд дръпна с 4 точки пред Ливърпул преди мача на Червените утре. Така Небесносините останаха без загуба от съперника в ерата на Висшата лига, като имат 8 победи и 2 равни до момента. 

Рахийм Стърлинг бе големият герой за шампионите с хеттрик за 14 минути в  началото на второто полувреме, който се оказа и решаващ. 

Гражданите имаха затруднения до почивката, но след нея решиха всичко, въпреки че първият гол бе доста спорен. Така или иначе те имат вече 74 точки, докато Стършелите останаха с 43, но поне не станаха за резил както срещу Ливърпул. 

Домакините натиснаха още от началото и Отаменди и Стърлинг стреляха, но Фостър не допусна грешка. Последваха обаче минути, в които шампионите не успяваха да създават добри ситуации, въпреки че Фостър се справи и с удар с глава на Давид Силва. 

Удари имаше, но вратарят на Стършелите бе солиден, а и неговите съотборници затрудняваха съперника с добрата си организация. Последва сериозен пропуск на Агуеро в 29-ата минута, който не успя да намери целта след удар с глава. Така почивката дойде при 0:0, което бе доста неочаквано. 

Скоро след нея обаче, ситуацията се промени. Агуеро подаде зад защитата, като Стърлинг бе в засада, но имаше докосване от защитника Янмаат. Така или иначе положението бе спорно, но след консултация между съдиите попадението бе зачетено. 

Това се оказа ключово, защото Сити бързо реши нещата с още два гола. Марез подаде на Стърлинг пред вратата малко по-късно, а в 59-ата минута англичанинът оформи хеттрика си след хубав пас на Давид Силва и реши всичко. 

В 66-ата минута влезлият от пейката Жерард Деулофеу се разписа 17 секунди, след като появи в игра, за да върне един гол. Дийни отклони топката с глава към него и испанецът реализира. 

Гостите поизравниха играта в търсенето на нов гол, който съвсем да върне интригата, но без да може да го постигне. Фостър направи спасявания срещу Давид Силва и Бернардо Силва, но и Едерсон трябваше да справя с удар на Дийни. 

В крайна сметка до края нови голове не паднаха и Манчестър Сити постигна очаквана победа, за да увеличи напрежението върху Ливърпул, който сега ще трябва да отговори подобаващо срещу Бърнли. 

Манчестър Сити – Уотфорд 3:1
 
1:0 Стърлинг 46
2:0 Стърлинг 50
3:0 Стърлинт 59
3:1 Деулофеу 66
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Отаменди, Зинченко, Б. Силва, Гюндоган, Д. Силва, Марез (90 Фодън), Стърлинг (64 Сане), Агуеро (80 Агуеро)
Уотфорд: Фостън, Янмаат, Кабеселе, Бритос (82 Каткарт), Масина, Фемениа (66 Деулофеу), Дукуре, Капу, Клевърли, Съксес (66 Дийни), Грей