Манчестър Сити ще бъде оценен само чрез трофеите, които спечели, а ако не успее да вземе титлата във Висшата лига в неделя това може да доведе до критики, които може да "унищожат" отбора, каза мениджърът Пеп Гуардиола.

Защитаващият титлата си Манчестър Сити води с точка пред втория Ливърпул преди последния кръг във Висшата лига за сезона е в неделя. Гражданите гостуват на Брайтън и при успех ще спечелят отново титлата. Така те ще станат първият отбор от 2009 година след Манчестър Юнайтед, който защитава първото си място в шампионата.

Испанецът беше подложен на доста критики след отпадането на Сити на четвъртфиналите в Шампионската лига от Тотнъм.

"Видяхме, че след отпадането от Шампионската лига всички искат да унищожат отбора, да разрушават клуба, да унищожават мениджъра", каза Гуардиола на пресконференция.

"Ние познаваме света, в който живеем и знаем, че ще бъдем оценени, но трябва да печелим. Това не променя мнението ми за всичко, което сме направили, но ако искате повече кредит, трябва да печелите. Пътуваме за Брайтън и просто ще се опитаме да спечелим. Това е идеалната ситуация. След това празнуваме или поздравяваме Ливърпул", добави испанският специалист.

Ливърпул няма титла в Англия в последните 29 години. Тимът беше на седем точки пред Сити на върха в класирането през януари, но след това шампионите наваксаха изоставането си. 

"Мечта е да бъда тук. Не очаквах да бъдем в позицията, в която сме сега. Ще се опитаме да играем добре, силно психически, знаейки, че ще бъде трудно. Ако спечелим, не трябва да гледаме нищо друго", каза още Гуардиола.

Полузащитникът Кевин Де Бройне, който се възстановява от контузия, може да играе в мача.

"Той тренира в последните два дни, взе участие в част от заниманията. Утре имаме още една тренировка. Може и да играе в неделя", допълни испанският мениджър.