Кайл Уокър поднови договора си с Манчестър Сити до 2024 година, като в този период заплатата му ще бъде увеличена на 150 000 паунда на седмица. Английският национал премина на „Етихад“ през 2017 година срещу 50 млн. паунда от Тотнъм и въпреки че „гражданите“ търсят още един десен бек, решиха да го запазят в клуба.

Уокър изигра 53 мача за Сити през миналия сезон и помогна на тима да спечели требъл. В последните дни обаче се говори усилено, че „гражданите“ са договорили Жоао Кансело от Ювентус.

„Щастлив съм, че поднових договора си. Решението беше лесно, защото искам да остана тук и да печеля още трофеи. Чувствам се изключително от възможността да остана в Сити“, каза Уокър.

Директорът на Сити Чики Бегиристайн добави: „Щастливи сме, че Кайл ще остане в клуба още две години. Той е много важен за нас, изключително ценен за тима“.

Очаква се Пеп Гуардиола да продължава да заздравява защитата си. Очаква се Сити да активира клаузата на бранителя на ПСВ Айндховен Анхелиньо, а освен това се търси заместник на Венсан Компани. Там вариант е Хари Магуайър от Лестър, който е оценяван на 80 млн. паунда.