Централният защитник на Байерн Мюнхен Матс Хумелс се завръща в Борусия Дортмунд след три сезона на стадион "Алианц Арена". Новината беше потвърдена на официалната страница на шампионите в интернет.

Причина за бързата реакция станаха престижните германски издания "Кикер" и "Шпигел", които разкриха днес, че двата клуба най-после са постигнали съгласие и трансферът ще бъде на стойност 38 милиона евро с бонусите.

След като премине задължителните медицински прегледи, световният шампион за 2014 година ще парафира за три сезона с "жълто-черните", където игра осем сезона и половина. Той беше и капитан на настоящия германски вицешампион.

Хумелс е изявил желание за промяна, тъй като се чувства недооценен в Мюнхен, където критиките към играчите са далеч по-безмилостни, отколкото в Дортмунд.

Интересното е, че Матс изигра феноменален мач в дербито между двата отбора през месец април, когато откри резултата за гръмката победа с 5:0 и надскачаше играчите на Борусия с огромна лекота.

Защитникът се връща в Дортмунд по схемата "Марио Гьотце". Техничарят също изкара три сезона в Байерн, но не успя да се наложи и се прибра на стадион "Сигнал Идуна Парк".

30-годишният Хумелс имаше договор за още два сезона с баварците, които платиха на Борусия Дортмунд 35 милиона евро преди три години за правата му.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="de" dir="ltr">Einigung erzielt: Hummels vor Wechsel zu Borussia Dortmund.<a href="https://t.co/ImNUM0GN9J">https://t.co/ImNUM0GN9J</a></p>&mdash; FC Bayern München (@FCBayern) <a href="https://twitter.com/FCBayern/status/1141326359886737410?ref_src=twsrc%5Etfw">19 юни 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBVB%2Fposts%2F3249661711712453&width=500" width="500" height="595" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>