Манчестър Сити няма да спечели Шампионската лига през този сезон, ако не започне да вкарва положенията си, заяви мениджърът на отбора Пеп Гуардиола след победата с 2:0 над Кристъл Палас през уикенда.

Габриел Жезус и Давид Силва вкараха головете за успеха на "Селхърст Парк", а Сити намали изоставането си от лидера в класирането Ливърпул на шест точки. Бразилецът отбеляза 50-ото си попадение за Сити, но Гуардиола отбеляза, че 22-годишният нападател също така пропусна няколко добри положения в срещата от деветия кръг на Висшата лига.

"Жезус е много млад. Той пропусна много положения, при които просто трябваше да бъде по-точен. Хората говорят, че голямата ни цел е Шампионската лига, но ние все още не сме готови за нея. Трябва да подобрим много неща", каза испанският мениджър.

Вижте класирането във Висшата лига

Сити води в класирането по голове с 29 и седем повече от Ливърпул, но това не е достатъчно за Гуардиола. Шампионите продължават да създават огромен брой положения, които пропускат, а и отсъствието на Серхио Агуеро не помага. Той бе замесен в лек пътен инцидент преди тренировката в сряда и това принуди испанеца да пусне в игра Жезус.

"Може би не е лесно да си конкурент на Агуеро, но Габриел е спокоен. Той все пак тренира усилено и се бори като животно", добави испанецът.