Манчестър Сити ще посрещне 2020 г. на 14 точки зад Ливърпул и завършва годината в минорно настроение, но мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола записа поредно знаменито постижение срещу името си. Каталунецът стана мениджърът, достигнал най-бързо до 100 победи във Висшата лига.

Това се случи в неделя вечер, когато "гражданите" победиха Шефилд Юнайтед с 2:0 в последен мач от 20-ия кръг.

"Това е невероятно постижение и голям комплимент за мен, но най-вече за всички хора, които работят в тази огромна организация. Без ежедневния труд на много хора това изобщо нямаше да е постижимо", каза Гуардиола.

Гуардиола се нуждаеше от 134 мача, за да спечели 100 срещи във Висшата лига. Така той подобри рекорда на Жозе Моуриньо, поставен в първия му престой в Челси - 142 мача, припомня "Дневник".

Той става и едва седмият мениджър с подобно постижение в ерата на Висшата лига. По-рано през годината това направи и Юрген Клоп, който записа стотната си победа в началото на декември в дербито на Мърсисайд срещу Евертън, което беше неговият 159-и мач. Останалите са сър Алекс Фъргюсън (162), Арсен Венгер (179), Рафаел Бенитес (181) и Клаудио Раниери (187).