Жозе Моуриньо да спре да мрънка и да се оплаква, а да се захване за работа. Това обяви легендата на Висшата лига Алан Шиърър в традиционната си колонка във вестник „Сън”. 

Португалецът на няколко пъти изрази недоволство от състава, който има, след като не успя да подсили защитата си, но Шиърър смята, че трябва да мисли просто за работата, която има да върши. 

„Когато дойде в Челси през 2004, той бе арогантен и не спираше да се бори. Сега обаче само мрънка. Може би ситуацията около Пол Погба е оказала влияние, защото видяхме колко силно игра французинът на световното. Ако човек обаче погледне състава на Юнайтед ще види, че той е много талатлив и това е вън от съмнение” пише Шиърър. 

„Те обаче завършиха на 19 точки миналия сезон от Сити, не спечелиха трофей и лошото е, че не изглеждат щастливи, което идва от мениджъра. Моуриньо не спира да се оплаква, но истината е, че вече не може да промени отбора си, затова трябва да спре да мрънка и да се концентрира върху това как да печели мачове” добави той. 

„Конкуренцията в лигата е много сериозна. Ливърпул се подсили, шампионите купиха Марез, но Жозе има качествени играчи, с които да бъде на ниво. Санчес е далеч от най-добрата си форма и Моуриньо просто трябва да прекрати войната със своите футболисти, защото това няма да му донесе нищо хубаво. В съвременния футбол просто играчите имат цялата сила, така че той трябва да ги накара да играят за него”.