Проблемите за Манчестър Юнайтед нямат край. Според The Telegraph един от най-важните футболисти на "червените дяволи" Давид де Хеа няма намерения да подписва нов договор с клуба.

Причините за решението на испанския национал са две. Първата е неспособността на отбора да се бори за големи трофеи, най-вече за триумф в Шампионска лига. Следващата е финансова. 27-годишният страж иска да получава близка заплата до Пол Погба и Алексис Санчес. В момента възнаграждението на световния шампион е 200 хиляди паунда седмично.

Настоящият договор на Де Хеа е до лятото на 2019 г. Юнайтед има опция да го продължи с още 12 месеца, но това няма да промени коренно ситуацията. Вратарят преподписа с 20-кратния шампион на Англия през септември 2015 г., а дни преди това беше на крачка от преминаване в Реал Мадрид.

И след това "белият балет" не криеше интереса си към него, но това лято на "Сантиаго Бернабеу" се подсилиха с Тибо Куртоа. Това означава, че испанците едва ли ще направят нов опит да вземат Де Хеа.

Той играе на "Олд Трафорд" от 2011 г., когато беше купен от Атлетико Мадрид за 18,9 млн. паунда, което беше британски рекорд за вратар. С отбора той има една титла на Англия, по веднъж спечели ФА Къп, Купата на Лигата, Лига Европа и три пъти Къмюнити шийлд.

През този сезон Юнайтед регистрира най-слабия си старт във Висшата лига и заема 8-мо място в класирането с 13 точки. Испанецът е допуснал 14 гола във вратата си за 8 кръга, а отборът е раздиран от скандали.

Най-големият е между мениджърът Жозе Моуриньо и Погба. Специалния е в обтегнати отношения още с Антонио Валенсия и Алексис Санчес, както и с изпълнителния директор Ед Удуърд.