Жозе Моуриньо обяви, че е бил обиждан през целия мач от феновете на Ювентус заради миналото си с Интер и заради това ги е провокирал след последния съдийски сигнал. 

Червените дяволи спечелиха с 2:1 в Торино след късни голове, а след края португалецът постави иронично ръка до ухото си, вбесявайки както привържениците на домакините, така и играчите, които поискаха обяснение за действията му. 

„Не успях да запазя спокойствие, след като през цялото време бях обиждан, както и семейството ми. Не беше приятно и затова реагирах по този начин. В крайна сметка моята работа бе да спечеля и да забравя миналото. Феновете обаче не забравиха. Не смятам, че жестът ми е обиден. Просто исках да чуя дали те продължават да говорят” заяви Жозе, чиято постъпка обаче без съмнение ще предизвика огромни коментари. 

„Смятам, че стана един страхотен мач. Представихме се на много високо ниво и не спряхме да се борим до последно. Уважавам Ювентус, защото те са страхотен отбор. Роналдо вкара прекрасен гол, а подаването на Бонучи бе наистина изумително за централен защиттик. Гордея се обаче с момчетата и тяхното представяне” добави Моуриньо. 

„В последния си мач ще бъдем домакини на Йънг Бойс и ако математиката ми е правилна, ще се класираме, ако победим, а Валенсия не спечели срещу Ювентус. Надявам се да се приберем навреме и съм благодарен на италианската полиция” каза още наставникът. 

Юнайтед обаче може и да не чака до последния мач в групата, за да си осигури класирането, тъй като ако спечели гостуването си на Валенсия в следващия етап със сигурност ще продължи напред.