Валенсия удари Манчестър Юнайтед с 2:1 на „Местая“ в мач без значение от група Н на Шампионската лига. Това бе първи успех за испанците над Червените дяволи в турнира в 8 мача, както и дебют в надпреварата за българския съдия Георги Кабаков. 

Той обаче само им помогна да спечелят втората си победа в групите и да приключат с 8 точки, като ще продължат участието си в Лига Европа. Юнайтед остана втори с 10 точки. 

Прилепите търсеха повече победата и бяха по-острия от двата отбора, като успяха да спечелят заслужено. Те поведоха през първото полувреме, после Джоунс си вкара нелеп автогол, а в края Рашфорд реализира, но това бе максимума. 

В състава на домакините Миши Батшуай водеше атаката, подкрепен по фланговете от Черишев и Санти Мина. За гостите Жозе Моуриньо очаквано направи цели 8 промени от мача с Фулъм, но все пак Червените дяволи бяха доста солидни. Погба очаквано стартира заедно с Фред и Фелайни в средата на терена, Лукаку бе в нападение, а Маркос Рохо бе ляв бек в първия си мач в Европа след повече от година. 

В началото нямаше положения, като и двата отбора допускаха грешки. Все пак в 6-ата минута Солер центрира опасно, ударът на Парехо бе блокиран, а след това Кондогбиа не успя да стигне до топката и да бие. Минути по-късно Антонио Валенсия резна много грубо Лато и логично Георги Кабаков му показа жълт картон. 

Домакините все пак бяха по-опасни и в 17-ата минута поведоха. Джоунс изби центриране в краката на Солер, който не бе покрит и с прецизен удар в далечния ъгъл даде аванс на своя тим. 

Юнайтед владееше повече топката, но му липсваше качество в последната третина. В 27-ата минута Мата опита шут по диагонала, но Диакаби го отклони, а претенциите на гостите за игра с ръка бяха подминати от българския рефер. 

Кабаков показа набързо още два картона преди в 32-ата минута Миши Батшуай да пропусне да удвои. Домакините разиграха добре отдясно, след което атакуваха през центъра. Белгиецът бе оставен непокрит, но не успя да засече с глава, а с рамо и пропусна отличния шанс. 

Солер накара Ромеро да спасява удара му след  корнер, а малко преди паузата Батшуай стреля неточно притиснат от Джоунс. Все пак Прилепите играеха по-добре и заслужено водеха след 45 минути игра. 

Скоро след началото на втората част за гостите стана още по-неприятно. Една атака на Валенсия не изглеждаше опасна и Джоунс бе пред Батшуай при едно подаване към белгиеца. Защитникът реши да се плъзне по тревата и да върне топката към вратаря, който обаче бе тръгнал да излиза напред и бе преодолян. Това бе нелеп автогол, но Валенсия удвои преднината си. 

Моуриньо пусна Рашфорд, но в 58-ата минута Баи бе този който пропусна, след като след корнер прати топката над вратата. Англичаните просто не показваха, че имат гоямо желание да се върнат в двубоя. Едва в 72-ата минута те отправиха точен удар, но Доменек спаси без проблеми опита на Рашфорд, при който имаше и рикошет. 

Перейра също опита късмета си, но вратарят на домакините отрази. В 76-ата минута  Антонио Валенсия бе късметлия да остане в игра, след като блокира съперник, но Кабаков го пожали. 

Все пак в 87-ата минута гостите върнаха интригата. Атаката бе отляво, като Лингард върна назад към Йънг, който центрира, а Маркъс Рашфорд засече с глава, за да отбележи. 

Малко след това Мата пропусна да донесе равенството, след като не успя да стреля добре от въздуха след подаване на Погба и прати топката встрани. 

Валенсия – Манчестър Юнайтед 2:1
 
1:0 Солер 17
2:0 Джоунс 47
2:1 Рашфорд 87
 
Валенсия: Доменек, Пичини, Весо, Диакаби, Лато (51 Гарай), Солер, Парехо, Кондогбиа, Черишев (66 Феран Торес), Батшуай, Санти Мина (68 Родриго)
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Баи, Джоунс, Рохо, Фред (57 Рашфорд), Фелайни, Погба, Мата, Перейра, Лукаку (69 Лингард)