Бившият президент на УЕФА Мишел Платини определи мегазвездата на Барселона Лео Меси за фаворит за "Златната топка" този сезон.

“В момента фаворит е Меси, следван от Кристиано Роналдо. Но сега сме началото на юни, предстоят още много мачове и турнири. Въпреки загубата на Барселона от Ливърпул, Меси превъзхожда всички с представянето си. Колкото до Килиан Мбапе, той е бъдещият наследник на Меси и Кристиано".

"Килиан много ми напомня на бразилския Роналдо със своята мощ, скорост и способност да вкарва голове. Мбапе е още млад, но има всичко необходимо, за да стъпи на върха. Считам го за най-добрият от сегашното поколение френски футболисти. Той е над Антоан Гризман и останалите от състава на Дидие Дешан”, сподели Платини.

Бившият президент на УЕФА нападна и настоящия шеф във ФИФА Джани Инфантино. Очаква се Инфантино да бъде преизбран за ръководител на световната футболна централа до 2023 година. За мястото на Инфантино няма други кандидати.

"Той не може да представя ФИФА, защото вади топки от купа при жребий. Не е голям фен на женския футбол и дори му се подиграва. Не вярва в него", заяви Платини пред вестник Льо Монд. 

В момента Мишел Платини е изключен от участие във всякакви футболни дейности, докато Джани Инфантино е президент на ФИФА от февруари 2016 година. Двамата работиха заедно в европейската футболна централа УЕФА.