Манчестър Юнайтед предлага заплата от 200 хиляди лири на седмица на норвежкия таран Ерлинг Хааланд, твърди "Сън".

19-годишният Хааланд прави фурор през този сезон за австрийски Залцбург с 28 гола в 22 мача, с което предизвика интереса на редица европейски грандове.

Мениджърът и сънародник на нападателя Оле-Гунар Солскяер иска обезателно да привлече младока на "Ол Трафорд" през януари и е готов да увеличи десет пъти възнаграждението, което Хааланд получава в момента.

Според информации Залцбург иска около 76 милиона лири за правата на тийнейджъра. Другите основни претенденти за подписа на норвежеца са Ювентус, Борусия Дортмунд, както и РБ Лайпциг, чийто собственик "Ред Бул" издържа и Залцбург.

Лидерът в германската Бундеслига има опция за закупи тарана на значително по-ниска цена, но директорът по футболните въпроси в компанията за енергийни напитки Оливер Минтцлаф призна, че трудно може да се пребори със сериозната конкуренция.

"Да, срещнахме се с него и говорихме. Имаме голям интерес към играча. Той ни изслуша и логично беше много отворен за трансфер при нас. Ерлинг иска да смени клуба най-късно през лятото. Но не е лесно. Имаме конкуренцията на Манчестър Юнайтед, Ювентус, Борусия Дортмунд, както и на няколко други отбора", коментира Минтцлаф.

"Трансферната цена е по силите ни, но при една сделка не всичко е трансферна сума. Съобщих имената на клубовете, с които трябва да се борим, със сигурност предложенията за заплата на Ерлинг ще достигнат граници, които ние не искаме да преминаваме. В нашия клуб има поставени финансови рамки, които твърдо спазваме", допълни той.