Челси – Манчестър Юнайтед, мач от 33-ия кръг на английската Висша лига, стадион: „Стамфорд Бридж”, начало: 19:30 часа наше време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Куртоа, Чех, Блекман

Защитници: Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Фелипе Луис, Зума

Халфове: Рамирес, Матич, Вилиан, Фабрегас, Азар, Оскар, Лофтъс-Чийк, Микел, Куадрадо

Нападатели: Дрогба, Реми, Браун, Соланке

Групата на Манчестър Юнайтед за мача:

Вратари: Де Хеа, Валдес, Линдегаард, Еймъс

Защитници: Шоу, МакНиър, Смолинг, Вермийл, Торп, Блекет, Да Силва

Халфове: Валенсия, Ерера, Фелайни, Ди Мария. Йънг, Мата, Лингард, Янузай

Нападатели: Рууни, Фалкао, Ван Перси, Уилсън

Прогноза на Gol.bg:

През този сезон двата отбора има различни цели във Висшата лига. Челси върви уверено към титлата, докато Юнайтед гони завръщане в Шампионска лига през следващата кампания.

”Червените дяволи” се намират в отлична форма и са в серия от шест поредни победи, последната от които беше изключително впечатляваща – 4:2 над градския съперник Манчестър Сити.

Луис ван Гаал обаче има сериозни кадрови проблеми. Аут за гостуването на „Стамфорд Бридж” са Майкъл Карик, Маркос Рохо, Фил Джоунс и Дейли Блинд.

Не е изключено капитанът Уейн Рууни да бъде върнат да играе пред защитата, а на върха на атаката да започне някой измежду възстановения Робин ван Перси и Радамел Фалкао.

Холандецът вече заяви, че това е възможно най-лошия сценарий с контузени играчи преди трудното гостуване.

Но и в Челси има проблеми. В отсъствието на голмайстора Диего Коща се очаква атаката да бъде поведена от ветерана Дидие Дрогба, а вариант е и Лоик Реми.

Лондончани се нуждаят от 11 точки до края на първенството, за да си осигурят титлата, която ще е трета за Жозе Моуриньо в клуба. В последните седмици обаче отборът не показва постоянството, което демонстрира от началото на сезона. Но „сините” имат само една загуба от Юнайтед в последните си 12 домакински мача във Висшата лига – 2:3 през 2012 година.

През миналия сезон столичани се наложиха с 3:1 у дома, а последният мач между двата отбора завърши 1:1 на „Олд Трафорд”. Тогава Дрогба наказа Де Хеа, но Ван Перси изравни в последната минута.

Равенството на „Стамфорд Бридж” ще устрои и двата отбора. С него Челси ще направи нова важна  крачка към титлата, докато Юнайтед ще се приближи по-близо до завършване в Топ 4.

За това нашата прогноза е Челси и Юнайтед да не се победят, но и двата отбора ще вкарат гол.

Прогноза: Челси – Юнайтед 1:1