Милан записа нов срамен резултат този сезон, след като бе разбит с 0:3 при гостуването си на Верона. Головете за домакините забиха Антонио Карачоло (24), Мойс Кийн (55) и Беса (77).

Така Верона успя категорично да си отмъсти за загубата от "росонерите" за Купата на Италия преди дни. 

Големият антигерой за Милан в този мач бе Сусо, който освен че се отличи с няколко пропуснати положения, в добавеното време на мача получи и директен червен картон за грубо нарушение.

След тази загуба Милан е на седма позиция с 24 точки, но може да се свлече и по-надолу в класирането, след като се изиграят всичките срещи от този кръг. "Червено-черните" са на цели 18 точки от Наполи и първото място, което е показателно за комичното представяне на тима през този сезон.

Както е известно, Милан е съперник на Лудогорец на 1/16 финал за Лига Европа, като мачовете са през февруари.

Верона от своя страна изигра страхотен мач, домакините търсеха повече победата, вкараха три страхотни попадения и в крайна сметка заслужено си взеха трите точки.


Милан започна здраво мача и още в началото натисна домакините пред наказателното им поле. Росонерите доминираха в тези първоначални минути, но така и не стигаха до сериозно голово положение.

Гостите още повече засилиха атаките си и бързо стигнаха до чисти ситуации, но последователно Сусо и Калинич пропуснаха. Отговорът на Верона бе удар на Касарес, но Донарума отрази.

Така се стигна до 24-ата минута, когато Ромуло центрира от ъглов удари  с глава Антонио Карачоло опъна мрежата за 1:0. Милан веднага се втурна в атаки и потърси изравнителен гол.

В 37-ата минута Сусо се оказа сам срещу Николас, но не успя да го преодолее. Малко по-късно и Франк Кесие не успя да вкара. Малко преди края на полувремето домакините претендираха за червен картон на Фабио Борини, но той бе декориран само в жълто.

Второто полувреме започна с натиск на Милан, но Калинич пропусна да изравни в 46-ата минута. Девет минути по-късно домакините заформиха уникална контра, при която Беса намери Кийн и той вкара за 2:0.

Гостите се хвърлиха тотално в атака, но в 77-ата минута получиха и трети гол дело на Беса. До края "росонерите" можеха да вкарат почетно попадение, но Бонучи изпусна, а преди края Сусо си изпроси и червен картон.