Милан и Лацио извъртяха безлично равенство 0:0 в първи двубой от полуфиналите за Купата на Италия.

Срещата на "Сан Сиро" не предложи особени футболни достойнства, като чистите положения бяха рядкост и логично двата отбора си врътнаха нулево равенство.

Така всичко ще се реши на реванша в Рим, където ще стана ясно кой ще е финалист за Купата на Италия и най-вероятно ще играе с Ювентус, който снощи си взе победа при гостуването си на Аталанта в другата полуфинална среща.

Както е известно, Милан и Лацио играха за първенство преди дни, като "росонерите" взеха победата с 2:1 след един нередовен гол. "Роiонерите" вече имат четири победи и две равенства в последните си шест мача във всички турнири.


Срещата на "Сан Сиро" започна с приспивно темпо, като в първоначалните минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови положения.

Постепенно гостите взеха инициативата и натиснаха Милан в собствената му половина. Така се стигна до 11-ата минута, когато Джанлуиджи Донарума спаси отбора си от сигурен гол.

Малко по-късно Лацио отново стигна до положение, като този път Имобиле навърза отбраната на домакините, но прати топката до гредата. Тези положения стреснаха росонерите и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 21-ата минута Фабио Борини навлезе в пеналта на "орлите", но се засуети да нанесе голов удар и бе блокиран. Последва и силен, но неточен удар на Сусо.

В следващите минути действията отново се пренесоха в средата на терена. Лацио отново стигна до положение, което обаче бе пропуснато от Марко Пароло, който не успя да вкара с глава. В края на полувремето пък и Сергей Милинкович-Савич нямаше шанс за гол.

Второто полувреме отново започна скучновата, като двата отбора залагаха на сигурните отигравания и не предприемаха рисковани действия.

В 54-ата минута шут на Мануел Локатели бе блокиран от защитник на Лацио, отговорът на гостите бе удар с глава на Сергей Милинкович-Савич, но в аут.

Последваха спокойни минути, в които двата отбора си размениха по едно положение. За Милан не успя да вкара Лукас Билия, за гостите неточен бе Чиро Имобиле.

След час игра Лацио натисна здраво и изпусна най-чистите си положения. В тези минути "орлите" тотално надиграваха росонерите, но нямаха шанс и пропуснаха да отбележат.

Така се стигна до 75-ата минута, когато последователно Кутроне с глава и Хакан Чалханоглу от точката на дузпата направиха уникални пропуски.

Това бяха и най-чистите положения за Милан, но домакините не можаха да опънат мрежата на "орлите". До края не се случи нищо интересно и логично двата отбора си врътнаха нулево равенство. Така всичко ще се реши в срещата-реванш на стадио "Олимпико".

Милан - Лацио 0:0

Милан: Донарума, Абате, Бонучи, Романьоли, Борини, Кесие, Билия, Локатели, Сусо, Калинич, Бонавентура.

Лацио: Стракоша, Касерес, Луис Фелипе, Раду, Баста, Пароло, Лейва, Милинкович-Савич, Лукаку, Фелипе Андерсон, Имобиле.