С официална пресконференция, днес в столичния хотел Маринела, организаторите от Milan Academy Junior Camp Bulgaria, обявиха старта на кампанията за 2018-та година.

Специално за събитието в България пристигна директорът на Milan Academy World г-н Силвио Броли, което е доказателство за високата оценка, която ръководството на Милан дава на българския екип и най-вече на г-н Ивайло Рачев, който е в основата на този проект и работи за неговото развитие за нашата страна от 2011-а година.

Своята подкрепа за Milan Academy Junior Camp заявиха в своите изявления и г-н Емануеле Полио - заместник посланик на Република Италия в България, както и президентът на Италианската търговска камара в България г-н Марко Монтеки.

Сред официалните лица бяха кметът на Община Трявна г-н Дончо Захариев и президентът на ОФК "Несебър" г-н Георги Маринов, които ще са домакини на детските футболни лагери през лятото на 2018г, както и г-н Валери Димитров от C.R.E.А.М България, който от 2016 година подкрепя Milan Academy Junior Camp.

Град Трявна ще отвори вратите си за децата и техните родители от 1-ви до 6-ти юли, а месец по-късно от 6-ти до 11-ти август в разгара на морския сезон с любезното съдействие на г-н Николай Димитров - кмет на Община Несебър, децата ще тренират в новата модерна база на ОФК"Несебър", на входа на к-к Слънчев бряг.

Milan Academy Junior Camp е част от глобалната инициатива на най-титулования отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят. Само през 2018-та година лагери ще се проведат в над 120 града и в тях ще тренират хиляди деца, които искат да станат част от голямата магия наречена футбол.

Информация за лагерите в Трявна и Несебър може да намерите на официалния сайт www.milanacademyjuniorcamp.bg