Треньорът на Милан Дженаро Гатузо обвини Хакан Чалханооглу за загубата с 1:3 от хегемона Ювентус в дербито от 30-ия кръг на Серия "А". Младият спец заяви, че вътрешно умира от яд заради поражението, тъй като "росонерите" се представиха отлично в Торино, но си тръгнаха с празни ръце.

"Получи се нещо подобно на реванша с Арсенал в Лига Европа. Отново играхме добре, но лошото е, че накрая губим. Резултатът не е реален, но трябва бързо да преодолеем разочарованието и да си стъпим на краката. Със сигурност има какво да подобряваме, за да печелим такива мачове", заяви Гатузо, след което обвини Хакан Чалханооглу за втория гол на Юве, който се оказа решаващ.

"Не ми харесва, че всеки път, когато Чалханооглу загуби топката, започва да жестикулира. Не искам да виждам това. Той забива поглед в земята и мрънка по адрес на съотборниците си, вместо да се размърда и да помогне в защита. Ако го беше направил, нямаше да допуснем втория гол", отнесе крити турският национал.

"Във физическо отношение не можем да се мерим с Ювентус. Това направи разликата. Мога да стоя пред вас и да се усмихвам, защото сме играли добре, но истината е, че вътрешно изгарям от яд. Добрата игра е нищо, ако не води и до добър резултат", завърши той.