Треньорът на Милан Дженаро Гатузо бе разочарован от първите 20 минути в мача с Каляри. „Росонерите“ допуснаха ранен гол, а през втората част се добраха до равенството 1:1 след гол на Гонсало Игуаин.

„Първите 20 минути бяха смущаващи. Ако бяхме допуснали втори гол, едва ли щяхме да се върнем в мача. Трябва да оправим тези проблеми в играта ни, защото държанието ни в тези първи 20 минути беше отвратително. През второто полувреме се сборихме, но не беше достатъчно. Каляри заслужаваше да води с 2:0 до почивката и тогава мачът щеше да бъде коренно различен.

Аз и ръководството се надяваме тези млади момчета да осъзнаят по-скоро колко са добри, защото много от тях все още не го осъзнават. Знаехме, че ще ни бъде трудно тук, но няма как да не сме разочаровани, след като не победихме. Трябваше да мислим за това по-рано“, каза Гатузо.

Игуаин вкара първото си попадение с фланелката на Милан, но имаше моменти в играта му, в които изглеждаше незаинтересуван. „През първото полувреме Игуаин играеше в прекалено дълбока роля. Аз лично не видях нито един хубав пробив от полузащитниците. Ще бъде труден сезон за нас, на всички ни е ясно, че имаме още много работа. Но трябва да печелим тези мачове“, добави треньорът на Милан.