Милан – Аталанта, мач от 5-ия кръг на Серия "А", ст.: "Сан Сиро", начало: 19.00 часа

Вероятни състави:

Милан: Донарума, Родригес, Романьоли, Мусакио, Калабриа, Бонавентура, Билия, Кеси, Чалханоглу, Сусо, Игуаин
Треньор: Дженаро Гатузо:

Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Масиело, Госенс, Роон, Фройлер, Хатебур, Пашалич, Гомес, Сапата
Треньор: Джанпиеро Гасперини

Прогноза на Gol.bg:

В тази среща Милан ще се опита да се реваншира за изненадващото равенство 1:1 като гост на Каляри в последния кръг. И не толкова резултатът, колкото представянето през първото полувреме в Сардиния, е факторът, който държи на тръни всички на "Сан Сиро".

Дженаро Гатузо няма да може да използва трайно контузените Андреа Конти, Иван Стринич и Рикардо Монтоливо. Патрик Кутроне до последно е под въпрос. С проблеми при Аталанта е единствено Алехсандро Гомес, но се очаква той да започне титуляр.

През миналия сезон Аталанта победи Милан като гост с 2:0 и в последните години е сред най-неудобните съперници на спящия гигант. "Червено-черните" не са побеждавали съседите от 7 мача – 2 загуби и 5 равенства, а последният им успех датира от пролетта на 2015 г. - 3:1.

Той беше извоюван в Бергамо, което означава, че "синьо-черните" не са губили на "Сан Сиро" от още по-отдавна. За последно това се случи през 2014 г. с 0:3. Последваха две победи и две равенства за гостите. Още по-притеснителното за Милан, е че в тези четири мача отборът не вкара гол – 0:1, два пъти 0:0 и вече споменатото 0:2 от миналата кампания.

Сега обаче в редиците на "росонерите" има изявен голаджия от ранга на Гонсало Игуаин и нашата прогноза е, че тази серия ще приключи. Още повече, че Аталанта изгуби магията си след отпадането за Лига Европа (0:1 от Каляри и 0:2 от СПАЛ) и трябва да преоткрива ентусиазма си.

Прогноза: Милан – Аталанта 2:1