Милан записа втора поредна победа в група "F" на Лига Европа, след като надделя с 3:1 при домакинството си на Олимпиакос.

В герои за "росонерите" се превърнаха първите две резерви на Дженаро Гатузо – Патрик Кутроне и Хакан Чалханоглу. Те се отличиха съответно с два гола и две асистенции и бяха с основна заслуга за трудния обрат на "Сан Сиро".

Точен за домакините беше още Гонсало Игуаин, а гърците поведоха в самото начало на мача чрез Мигел Гереро. След почивката обаче те капитулираха и допуснаха трите попадения за едва 9 минути.

В класирането Милан има пълен актив от 6 точки, Бетис е с 4 т. Олимпиакос с 1 т., а Дюделанж с нула.


Дженаро Гатузо направи пет промени от победата с 4:1 над Сасуло в Серия "А". Пепе Рейна за втори пореден мач в Лига Европа пази вместо Джанлуиджи Донарума. Възстановеният Гонсало Игуаин поведе атака, титуляри бяха още Давиде Калабрия, Кристиан Сапата, Тимуе Бакайоко.

Освен Донарума на пейката седнаха още Иняцио Абате, Матео Мусакио, Франк Кеси и Хакан Чалханоглу. Треньорът на гостите Педро Мартинс заложи в средата на терена на голямата си звезда Яя Туре, а Мигел Гереро поведе атаката.

Сблъсъкът започна много интересно и още в 6-ата минута гол на Саму Кастийехо беше отменен за засада, а гостите изненадващо поведоха в 14-ата минута. Тогава Леонардо Кутрис центрира от левия фланг, Гереро надскочи Кристиан Сапата и с глава матира Пепе Рейна за 1:0!

После удар на Сусо от фаул премина малко над горната греда, а в ответната атака Гилерме стреля от дистанция, но на сантиметри от целта. В 33-ата минута Милан стигна до нарушение точно на пеналта. Зад топката застанаха Гонсало Игуаин и Джакомо Бонавентура. Аржентинецът стреля мощно, но в аут.

В следващите минути "росонерите" вдигнаха оборотите и създадоха сериозни проблеми на вратаря Жосе Са. Първо той показа великолепен рефлекс и спаси удар на Ел Пипита, секунди по-късно улови шут и на Кастийехо. В 40-ата минута испанецът не успя да засече отлично центриране на Бонавентура. 

До края на полувремето италианците натискаха, но така и не успяха да изравнят. Статистиката показваше 63% владеене на топката за домакините, 9 срещу 4 голови възможности, но гърците имаха преднина. След почивката Милан продължи да атакува и отправи няколко изстрела, които не затрудниха вратаря.

В 51-ата минута Сусо се измъкна и шутира от чиста позиция, но в аут. Малко след това Дженаро Гатузо взе мерки и пусна в игра Патрик Кутроне и Хакан Чалханоглу за сметка на Кастийехо и Бонавентура. После Милан продължи да натиска, но Кутроне и Тимуе Бакайоко не успяха да засекат от отлични позиции.

В 70-ата минута логичното се случи и резултатът беше изравнен. Рикардо Родригес центрира от левия фланг, Кутроне изскочи от задна позиция и с чудесен удар с глава точно под горната греда се разписа за 1:1! Малко по-късно обратът стана факт.

Както и при първия гол, в основната отново беше резерва, но този път Чалханоглу. Турчинът с чудесен пас изведе Игуаин, който финтира двама защитници и с мощен удар даде преднина на Милан – 2:1! 3 минути по-късно "росонерите" сложиха точка на спора.

Сусо намери Чалханоглу, който пусна пас по земя към далечната греда и там връхлитащият Кутроне оформи крайния резултат. В продължението Чалханоглу засече от воле, но гредата спаси гостите. 

Милан – Олимпиакос 3:1

Голмайстори: 0:1 Гереро (14), 1:1 Кутроне (70), 2:1 Игуаин (76), 3:1 Кутроне (79)

Милан: Рейна, Калабрия, Сапата, Романьоли, Родригес, Бакайоко, Билия, Бонавентура (55-Чалханоглу), Сусо (80-Борини), Игуаин, Кастийехо (54-Кутроне)
Треньор: Дженаро Гатузо 

Олимпиакос: Жозе Са, Торосидис (78-Мериа), Родерик, Сисе, Кутрис; Начо (72-Поденсе), Гилерме, Фетфацидис, Туре (82-Фортунис), Лейва; Гереро
Треньор: Педро Мартинс

Милано, ст.: "Сан Сиро"
Съдия: Боби Маден (Шотландия)
Жълт картон: Чалханоглу (Милан)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/X8bi12aTCJA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>