Милан обяви загуба от 126 милиона евро за финансовата 2017-18 година. 18-кратният шампион на Италия съобщи, че това е увеличение с 53 милиона евро от предходната година и също така е рекордна загуба в историята на клуба.

"Росонерите" се намират в много тежко състояние, като за последните 14 години загубите на клуба възлизат на 730 милиона евро. От тях 460 милиона са натрупани през последните пет години. При публикуването на докладите за шестмесечието по-рано през тази година беше съобщено, че загубата е едва 22.3 милиона евро. За същия период преди година тя беше 39.3 милиона, припомня "Дневник".

След това обаче американският хеджфонд "Елиът мениджмънт" пое управлението на седемкратните шампиони на Европа, след като собственикът Юнхун Ли не успя да върне заема, който фондът му отпусна при закупуването на клуба от Силвио Берлускони през 2017 г. По-късно стана ясно, че дълговете, натрупани при китайския бизнесмен, са с двуцифрен процент на лихвата.

Милан опитва да се стабилизира при новия си собственик и наскоро клубът обяви назначението на Айвън Газидис, който беше дългогодишен изпълнителен директор на Арсенал, но напусна "артилеристите". Легендите на "росонерите" Паоло Малдини и Леонардо също се завърнаха на работа в клуба.

През последните две години Милан похарчи над 320 милиона евро за нови футболисти. Тимът не постигна големи успехи през миналия сезон, като завърши шести в Серия А, загуби финала за Купата на Италия и отпадна в осминафиналите на Лига Европа. В момента "росонерите" са десети в Калчото с 12 точки от седем мача.