Удинезе - Милан, мач от последния 38-и кръг на Серия А. Стадион "Фриули", Удине,  21:45 часа българско време.

За Милан този мач е без значение, след като тима на Алегри отдавна спечели титлата. За Удинезе обаче това е шанс да играе в Шампионската лига. Бианконерите са четвърти и при победа ще завършат на тази позиция.

МИЛАН


Групата за мача: Абиати, Амелия, Рома, Абате, Антонини, Бонера, Вила, Неста, Папастатопулос, Тиаго Силва, Дзамброта, Йепес, Амброзини, Боатенг, Емануелсон, Фламини, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Страсер, Ван Бомел, Касано, Индзаги, Пато, Робиньо

Контузени: Ибрахимович, Янкуловски

Вероятен състав: Абиати, Абате, Тиаго Силва, Йепес, Вила, Фламини, Ван Бомел, Зеедорф, Боатенг, Пато, Касано


Прогноза на Gol.bg:
 

Последният кръг от сезона изправя новия шампион Милан срещу Удинезе. Фриуланите вече счупиха рекорда си за най-много точки в Серия А. Дори и точка ще е достатъчно да ги прати в плейофите на Шампионската лига независимо от другите резултати. Удинезе има две точки повече от Лацио преди последния кръг и по-добри показатели в преките мачове. Бианконерите играха веднъж в Шампионската лига - преди 6 години.

Милан ще бъде без звездата си Златан Ибрахимович, който получава почивка заради травма. В атака ще действат Пато и Касано. Очаква се в мача да се появи отново и Пипо Индзаги. Има голяма вероятност новото попълнение Дидак Вила да започне титуляр отляво на защитата.

Атаката на Удинезе отново ще бъде водена от Антонио ди Натале. Той е сигурният голмайстор на Серия А със своите 28 гола. Кавани има 26, но няма да играе за Наполи заради наказание. Ди Натале ще вземе приза за втора поредна година.

Резултат: Удинезе - Милан 1:1