Бившият изпълнителен директор на Милан Марко Фасоне обяви, че е лично той е блокирал трансфер на Кристиано Роналдо на "Сан Сиро".

Китайският бизнесмен Йонхон Ли, който управлява "росонерите" една година и остави клуба със сериозни задължения, е имал идеята да вземе петкратния носител на Златната топка от Реал Мадрид. През лятото на 2017 година двете страни даже са провели предварителни преговори, но тогава се е намесил Фасоне.

"Вярно е, че Ли искаше Роналдо", заяви Фасоне в интервю за Il Sole 24 Ore. "Той вярваше, че Кристиано ще има огромно влияние на китайския пазар. Играчът пък желаеше да напусне Мадрид. През юли 2017 г. се срещнахме с агента му Жорже Мендеш, за да разберем цената и желанието на футболиста. И после убедих Ли да се откаже от своята мечта. Роналдо беше твърде скъп", добави Фасоне.

През въпросното лято на "Сан Сиро" купиха футболисти за над 200 млн. евро, но Милан така и не успя да намери място в Топ 4, което доведе до допълнителни финансови проблеми.

Въпреки това Фасоне е убеден, че той и Масимилиано Мирабели да управлявали клуба отлично. "Нямаше как да се справим по-добре, въпреки че не знам от къде идваха парите на Ли", добави бившият шеф на италианския гранд.

През миналото лято Роналдо все пак напусна Реал, за да премине в италианския хегемон Ювентус. Трансферът беше на стойност 110 млн. евро. Предполага се, че годишната заплата на звездата е 30 млн. евро и голяма част от нея идва от Фиат.