В четвърти пореден мач в Серия "А" Милан не успя да вкара гол, след като изненадващо завърши 0:0 при гостуването си на аутсайдера Фрозиноне в мач от 18-ия кръг.

Срещата на стадион "Бенито Стирпе" беше равностойна, като и "канарчетата" имаха своите шансове. Тяхно попадение в края на първото полувреме даже беше отменено с ВАР.

След този резултат бъдещето на Дженаро Гатузо най-вероятно ще продължи далеч от "Сан Сиро". В класирането "росонерите" заемат 5-то място с 28 точки, но с мач повече от преките конкуренти за място в Топ 4. Фрозиноне остава на предпоследната 19-та позиция, но вече с 10 пункта. 


Дженаро Гатузо трябваше да се справя без Сусо, който преди мача се разболя. На негово място стартира Саму Кастийехо, а в предни позиции действаха Патрик Кутроне и Гонсало Игуаин, който преди срещата беше без гол в 710 минути. Франк Кесие и Тимуе Бакайоко се завърнаха сред титулярите след изтърпени наказания.

Треньорът на домакините Марко Бароне се спря на схема 3-5-2, като в предни позиции играха Андреа Пинамонти и Камило Чиано, които през сезона имат общо 6 попадения в 25 двубоя.

Милан започна мача страхотно и още в 3-ата минута Патрик Кутроне се озова на чиста позиция на няколко метра пред вратата, но мерникът му изневери. Малко след това Саму Кастийехо стреля, но право в ръцете на Марко Спортиело.

"Канарчетата" постепенно надигнаха глави и отговориха с шут на Раман Чибса над напречния стълб. По-късно Кастийехо беше на косъм от гол, но лявата греда спаси Фрозиноне.

Срещата продължи да бъде изненадващо двуостра и след половин час игра Джанлуиджи Донарума изби удар на Паоло Джилионе, 5 минути след това Андреа Бегето засече подаване на далечната греда, но в аут.

В 39-ата минута дойде най-спорният момент. Андреа Бегето взриви трибуните на "Бенито Стирпе", след като се разписа при бърза контра. Главният съдия Марко Гуида се допита до ВАР и след доста колебания отсъди фаул в атака срещу Хакан Чалханоглу и голът не беше зачетен.

След почивката Милан натисна и удар на Кутроне беше блокиран. В 59-ата минута Фрозиноне организира бърза контра, при която Андреа Пинамонти не успя да се разпише. 20 минути по-късно Давиде Калабрия стреля, но Спортиело изби в корнер.

Четвърт час преди края Дженаро Гатузо направи двойна смяна – Калабрия и Кастийехо напуснаха за сметка на Андреа Конти и Диего Лаксалт. Малко по-късно Алесио Романьоли засече с глава центриране от корнер, но отново Спортиело улови.

До края Гонсало Игуаин направи два огромни пропуска, Донарума пък спаси удар на Чиано в продължението и мачът завърши 0:0.  

Фрозиноне – Милан 0:0 

Голмайстори: няма 

Фрозиноне: Спортиело, Крайнч, Ариаудо (76-Саламон), Голданига, Кризетиг, Чибса, Майело, Джилионе (74-Дзампано), Бегето, Чиано, Пинамонти (79-Чофани)
Треньор: Марко Бароне

Милан: Донарума, Калабрия (75-Конти), Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Бакайоко, Чалханоглу, Кастийехо (75-Лаксалт), Кутроне, Игуаин
Треньор: Дженаро Гатузо

Ст.:  "Бенито Стирпе"
Съдия: Марко Гуида
Жълти картони: Джилионе, Кризетиг (Фрозиноне); Донарума (Милан)