Треньорът на Милан Дженаро Гатузо остана разочарован от загубата с 0:1 от Ювентус на финала за Суперкупата на Италия.

Той поздрави "росонерите" за представянето им срещу хегемона на Ботуша и добави: "Още преди мача казах, че този мач ще е като изкачване на планина. Опитахме, но не успяхме. Отборът показа характер и се бори с много силен опонент".

Относно отсъжданията на главния рефер Лука Банти, Гатузо заяви, че иска да коментира спорните моменти, но не издържа. "Признавам, че червеният картон на Франк Кесие беше заслужен. Единствената ми забележка е кога се ползват технологиите. Имаше момент със спорна засада, но страничният арбитър вдигна флага. Отмениха два гола на Юве зарази засада, като при единия оставиха играта да продължи и чак след това взеха решение. Това ме ядоса".

Гатузо разкри още, че Гонсало Игуаин е останал на пейката заради вирус. Ел Пипита, който е пред преминаване в Челси, се появи в игра през второто полувреме, но не успя да помогне на "росонерите" да изравнят. 

"Игуаин няма късмет в момента. Вечерта преди мача имаше температура и направихме всичко възможно, за да се подобри. Но не се чувстваше добре и предпочетох да пусна по-свеж футболист (б.р. - Патрик Кутроне). Може да ви се стори като шега, но Игуаин не бе на снимката със саудитския принц, защото се опасявах, че може да зарази с вируса някой от останалите играчи. Това бе лично мое решение", добави Гатузо.