Ръководството на Милан намери нов треньор, но назначаването му зависи от градския съперник Интер. С тази новина гръмнаха всички водещи италиански издания.

Става въпрос за Лучано Спалети, който до миналия сезон беше начело на "нерадзурите". Той вече е казал "да" на "росонерите", но проблемът е, че още има договор със "синьо-черните", тъй като клубът предпочита да му дава заплата, отколкото да му плати огромна неустойка при уволнение.

Спящият гигант от "Сан Сиро" вече се е разбрал за тригодишен договор със спеца, но сега ще води преговори с Интер, откъдето най-вероятно ще търсят финансова компенсация.

Сегашният треньор на седемкратния шампион на Европа Марко Джампаоло ще бъде уволнен на 99%. Той застана начело на Милан преди по-малко от четири месеца, но резултатите му са отчайващи.

Вижте пълното класиране в Серия "А"

След 7 кръга в Серия "А", "росонерите" са само на три точки от зоната на изпадащите и имат отрицателна голова разлика. В последния мач "червено-черните" стигнаха до драматична победа с 2:1 над Дженоа като гост, но и това няма да спаси поста на Джампаоло.

Останалите два успеха на треньора на "Сан Сиро" също бяха измъчени, при това срещу новаци в калчото – 1:0 над Бреша у дома и 1:0 над Верона в града на Ромео и Жулиета.

60-годишният Спалети е сред най-известните треньори на Ботуша в последните години. В кариерата си той е водил още Удинезе, Рома, Зенит Санкт Петербург и др. С "вълците" спечели две Купи на Италия и една Суперкупа, а в Русия стигна до всички възможни трофеи.